Головна Сьогодні

Салати на 8 Березня: 5 святкових рецептів

Вони легкі в приготуванні та не шкодять фігурі

До 8 Березня залишилося зовсім небагато часу, щоб зустріти цей день гідно. Поки в роздумах, що такого незвичайного подарувати своєму жіночому оточенню – в нашому календарі березневих свят знайдете масу ідей. Щодо меню, то тут зібрано оригінальні рецепти свят. А якщо не знаєте, які салати приготувати, щоби було урочисто та без шкоди для фігури – скористайтеся рецептами з цієї добірки.

Весняний олів'є з куркою і свіжими огірками

Салат з куркою та овочами
Салат з куркою та овочами
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Свіжозаморожений зелений горошок – 50 г
  • Відварена картопля – 100 г
  • Відварна морква – 100 г
  • Варені яйця – 1-2 шт.
  • Шніт-цибуля – кілька стебел
  • Свіжі огірки – 50 г
  • Домашній майонез – до смаку
  • Сіль, мелений перець – за смаком
  • Запечене на грилі куряче філе * – 100 г

Спосіб приготування:

  1. Відварені овочі почистити. Нарізати картоплю, моркву, яйця і свіжі огірки кубиками однакового розміру.
  2. Перемішати подрібнені овочі, зелений горошок і порізану цибулю. Заправити домашнім майонезом. Посолити і поперчити за смаком.

* Перед запіканням куряче філе замаринувати в суміші часнику, тандури, розмарину, чебрецю, оливкового масла, солі і перцю. Запекти на грилі до готовності і остудити. Нарізати курку тонкими слайсами. Подавати салат, прикрасивши скибочками філе і шніт-цибулі.

Салат "Мімоза" з лососем

Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Консервований лосось в олії – 1 бляшанка
  • Варені яйця – 4 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Очищена варена морква – 3 шт.
  • Очищена варена картопля – 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Майонез – 1 упаковка
  • Зелень – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Рибу розім'яти виделкою. Натерти на тертці відварену моркву, картоплю, яєчні білки і жовтки. Цибулю очистити і дрібно нарізати.
  2. Викласти картоплю і цибулю на дно салатник, змастити майонезом. Потім висипати яєчні білки і знову змастити майонезом. Зверху викласти лосося і моркву, знову нанести майонез.
  3. Посипати салат тертим жовтком, прикрасити зеленню і подавати на стіл.

Салат з червоною рибою, авокадо і грейпфрутом

Салат з грейпфрута з червоною рибою
Салат з грейпфрута з червоною рибою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Слабосолене філе сьомги – 150 г
  • Рожевий грейпфрут – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Салатний мікс – 200 г
  • Бальзамічний оцет – кілька крапель
  • Оливкова олія – 3 ст. л.
  • Шматочок лимона
  • Сіль
  • Цукор
  • Мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Салатне листя на годину замочити в холодній воді, обсушити і порвати руками.
  2. З авокадо зняти шкірку, видалити кісточку і нарізати м'якоть кубиками або тонкими скибочками.
  3. Цитрусові почистити, розділити на часточки і зняти шкірку. Із залишків вичавити сік в окремий посуд.
  4. Для заправки змішати оливкове масло, оцет, 1 ст. л. цитрусового соку, трохи цукру, меленого перцю і солі.
  5. На тарілку викласти салатні листя, шматочки авокадо, цитрусових і тонкі скибочки червоної риби. Полити заправкою і подавати.

Капрезе з помідорами чері

Капрезе
Капрезе
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • Бебі-моцарела – 100 г
  • Помідори чері – 1 гілочка
  • Зелений базилік – 1 гілочка
  • Оливкова олія – 1-2 ст. л.
  • Сухі італійські трави – 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Помідори і зелень помити, вийняти моцарелу з розсолу.
  2. Томати розрізати навпіл і викласти на тарілку. Розкласти на тарілці кульки моцарели, посипати листям базиліка.
  3. Полити оливковою олією, посипати італійськими травами і подати до столу.

Салат з консервованого тунця і овочів

Салат з тунця
Салат з тунця
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • Салатне листя – 1 пучок
  • Огірок – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Варені яйця – 2 шт.
  • Консервований тунець шматочками – 80 г
  • Оливкова олія
  • Зерниста гірчиця
  • Сіль, мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Салатне листя замочити у воді на півгодини. Промити, дати висохнути і порвати руками на тарілку.
  2. Зверху розкласти шматочки огірка, помідора, яєць і тунця.
  3. Посолити і поперчити, полити оливковою олією, змішаною з гірчицею.

Тут знайдете ідеї для романтичної вечері на 8 Березня.

Всі подробиці в спецтемі Готуємося до 8 Березня

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти