Головна Сьогодні

Що приготувати на романтичну вечерю дівчині на 8 Березня: кулінарний гід

Безпрограшний варіянт – смачно запечена риба

Ну от тільки уявіть: 8 Березня, вечір, ваша кохана в прекрасному настрої, адже вона отримала приємний подарунок і сьогодні її день. Ще не знаєте, що подарувати жінкам і дівчатам – ознайомтеся з варіянтами. І звісно, її приємно здивує смачна романтична вечеря. Безпрограшний вибір – це запечена риба. Особливість цієї страви – запікається риба з цитрусовими. Також можна приготувати лазанью і овочеве рагу – дієтичне та корисне. Так, і не забудьте про гарнір – наприклад, про легкі салати. Так буде смачніше.

Дорада, запечена з цитрусовими

Фото: instagram.com/yuliya_nutriciolog/
Фото: instagram.com/yuliya_nutriciolog/

Інгредієнти

  • Дорада – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Грейпфрут- 1 шт.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Чебрець – 4 гілочки
  • Розмарин – 2 гілочки
  • Олія – 1 ст. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Суміш перців – 1/4 ч .л.

Спосіб приготування

  1. Рибу очистити. Половину лимона, апельсина і грейпфрута нарізати півкільцями. Решта половину очистити від шкірки, дрібно нарізати і покласти в невелику миску.
  2. Дрібно нарізати цибулю-шалот, додати до цитрусових, туди ж листя чебрецю, олію, сіль, перець і добре перемішати.
  3. Покласти отриману суміш і гілочки розмарину в рибу.
  4. Зробити по три надрізи з одного боку. У кожен надріз покласти половинку лимона, апельсина або грейпфрута.
  5. Викласти на дно форми для запікання цитрусові (за необхідності змастити форму олією). Зверху покласти рибу, посолити, поперчити, скропити олією. Запікати 20 хвилин при 220 градусах.

Лазанья

Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • Листи лазаньї – 12 шт.
  • Фарш м'ясний – 800 г
  • Молоко – 900 мл
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Масло вершкове – 70 г
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Сир твердий – 250 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль, перець, мускатний горіх

Спосіб приготування

  1. Обсмажити на олії цибулю з морквою, додати фарш, обсмажити 5 хвилин.
  2. Додати томатну пасту, влити трохи води, посолити, поперчити і тушкувати до випаровування рідини.
  3. Для соусу розтопити вершкове масло, додати борошно і швидко змішати вінчиком.
  4. Гаряче молоко поступово влити. Готувати до загустіння, постійно помішуючи. Посолити, додати дрібку мускатного горіха. Остудити.
  5. Форму змастити вершковим маслом. Викласти трохи соусу на дно, зверху – м'ясне рагу і трохи тертого сиру, далі листи лазаньї. І так повторити, доки не закінчаться соус і фарш.
  6. Випікати за температури 180 градусів 30 хвилин.
  7. Нарізати лазанью краще, коли вона трохи охолоне.

Овочеве рагу з квасолею

Фото: instagram.com/the_witchy_kitchen/

Інгредієнти

  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Печериці – 5 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Біла квасоля – 1 бляшанка
  • Червоне вино – 4 ст. л.
  • Помідори – 350 г
  • Шпинат свіжий – 100 г
  • Петрушка, спеції – за смаком

Для маринаду

  • Оливкова олія, бальзамічний оцет – по 1 ст. л.
  • Цукор, соєвий соус, діжонська гірчиця – по 1 ч. л.

Спосіб приготування

  1. Розігріти духовку на 200 градусів.
  2. Нарізати овочі: гриби, картоплю, моркву крупно; селеру, цибулю, перець тонкими смужками; часник дрібно. Змастити олією каструлю для запікання, покласти туди овочі, посолити, поперчити
  3. Змішати інгредієнти маринаду, додати в овочі, перемішати і запікати без кришки 30 хв.
  4. Перемішати і запікати 30 хв.
  5. Додати спеції, перемішати. Додати вино, томати, квасолю (без води).
  6. Накрити кришкою і запікати 30 хв.
  7. Додати нарізану зелень і шпинат, перемішати.

Тут знайдете ще кілька ідей для святкової вечері на 8 Березня.

Всі подробиці в спецтемі Готуємося до 8 Березня

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти