Ну от тільки уявіть: 8 Березня, вечір, ваша кохана в прекрасному настрої, адже вона отримала приємний подарунок і сьогодні її день. Ще не знаєте, що подарувати жінкам і дівчатам – ознайомтеся з варіянтами. І звісно, її приємно здивує смачна романтична вечеря. Безпрограшний вибір – це запечена риба. Особливість цієї страви – запікається риба з цитрусовими. Також можна приготувати лазанью і овочеве рагу – дієтичне та корисне. Так, і не забудьте про гарнір – наприклад, про легкі салати. Так буде смачніше.
Дорада, запечена з цитрусовими
Інгредієнти
- Дорада – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Грейпфрут- 1 шт.
- Цибуля-шалот – 1 шт.
- Чебрець – 4 гілочки
- Розмарин – 2 гілочки
- Олія – 1 ст. л.
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Суміш перців – 1/4 ч .л.
Спосіб приготування
- Рибу очистити. Половину лимона, апельсина і грейпфрута нарізати півкільцями. Решта половину очистити від шкірки, дрібно нарізати і покласти в невелику миску.
- Дрібно нарізати цибулю-шалот, додати до цитрусових, туди ж листя чебрецю, олію, сіль, перець і добре перемішати.
- Покласти отриману суміш і гілочки розмарину в рибу.
- Зробити по три надрізи з одного боку. У кожен надріз покласти половинку лимона, апельсина або грейпфрута.
- Викласти на дно форми для запікання цитрусові (за необхідності змастити форму олією). Зверху покласти рибу, посолити, поперчити, скропити олією. Запікати 20 хвилин при 220 градусах.
Лазанья
Інгредієнти
- Листи лазаньї – 12 шт.
- Фарш м'ясний – 800 г
- Молоко – 900 мл
- Борошно – 5 ст. л.
- Масло вершкове – 70 г
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Сир твердий – 250 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль, перець, мускатний горіх
Спосіб приготування
- Обсмажити на олії цибулю з морквою, додати фарш, обсмажити 5 хвилин.
- Додати томатну пасту, влити трохи води, посолити, поперчити і тушкувати до випаровування рідини.
- Для соусу розтопити вершкове масло, додати борошно і швидко змішати вінчиком.
- Гаряче молоко поступово влити. Готувати до загустіння, постійно помішуючи. Посолити, додати дрібку мускатного горіха. Остудити.
- Форму змастити вершковим маслом. Викласти трохи соусу на дно, зверху – м'ясне рагу і трохи тертого сиру, далі листи лазаньї. І так повторити, доки не закінчаться соус і фарш.
- Випікати за температури 180 градусів 30 хвилин.
- Нарізати лазанью краще, коли вона трохи охолоне.
Овочеве рагу з квасолею
Інгредієнти
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Печериці – 5 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Біла квасоля – 1 бляшанка
- Червоне вино – 4 ст. л.
- Помідори – 350 г
- Шпинат свіжий – 100 г
- Петрушка, спеції – за смаком
Для маринаду
- Оливкова олія, бальзамічний оцет – по 1 ст. л.
- Цукор, соєвий соус, діжонська гірчиця – по 1 ч. л.
Спосіб приготування ⠀
- Розігріти духовку на 200 градусів.
- Нарізати овочі: гриби, картоплю, моркву крупно; селеру, цибулю, перець тонкими смужками; часник дрібно. Змастити олією каструлю для запікання, покласти туди овочі, посолити, поперчити
- Змішати інгредієнти маринаду, додати в овочі, перемішати і запікати без кришки 30 хв.
- Перемішати і запікати 30 хв.
- Додати спеції, перемішати. Додати вино, томати, квасолю (без води).
- Накрити кришкою і запікати 30 хв.
- Додати нарізану зелень і шпинат, перемішати.
Тут знайдете ще кілька ідей для святкової вечері на 8 Березня.
⠀