Соус дзадзикі (або цацикі) з'явився багато століть тому. Це чи не найпопулярніший грецький соус, який роблять на густому несолодкому йогурті. Рецепти дзадзикі варіюються, але, в цілому, несильно. Особливо гарний цей соус влітку в розпал сезону огірків.
Дзадзикі: простий рецепт
Час приготування:
- 5 хвилин
Калорійність:
- 86 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г грецького йогурту
- 3-4 зубчики часнику
- 250 г свіжих огірків
- Невеликий пучок свіжого кропу або м'яти
- 4 ст.л. оливкової олії
- Сік половинки лимона
- Сіль
Спосіб приготування:
- Очистіть огірки від шкірки і дрібно наріжте або натріть на тертці. Так само очистіть і подрібніть часник.
- Змішайте часник, олію, подрібнену зелень, огірки і йогурт. Додайте лимонний сік і сіль за смаком.
- Подавайте на стіл.
З чим подавати дзадзики
Соус чудово пасує до будь-якої їжі – м'яса, смаженої картоплі, запечених овочів, шаурми і шашлику.
Дивіться відео, як зробити соус ткемалі:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами домашніх соусів на зиму, а також писали, як зробити домашній соус "Цезар" .