I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як спекти смачний сливовий пиріг до чаю: ТОП-5 рецептів

Кращі рецепти літніх пирогів зі сливами з фото

Пиріг зі сливами – обов'язкова випічка для середини і кінця літа. Слива з'являється в середині літа і залишається на прилавках майже до кінця осені, і весь цей час просто необхідно пекти сливові пироги.

Випічку зі сливами подають разом з чаєм, кавою або вином. Десерт також можна доповнити кулькою вершкового морозива, заварним кремом або солодким соусом; посипати мигдальними пластівцями.

Реклама

Сливова шарлотка на сметані

Сметанна шарлотка зі сливами
Сметанна шарлотка зі сливами

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 3 яйця
  • 130 г цукру
  • 130 г сметани
  • 150 г борошна
  • 10 г ванільного цукру
  • 10 г розпушувача
  • 500 г слив

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Яйця збийте з цукром і ванільним цукром в міцну піну.
  2. Додайте сметану і акуратно перемішайте лопаткою.
  3. Введіть частинами просіяне борошно з розпушувачем, перемішуючи тісто лопаткою зверху вниз.
  4. Форму діаметром 24 см змастіть рослинною олією і присипте дно 2 ст. л. цукру. Сливи розріжте навпіл і видаліть кісточку. Покладіть сливи в форму зрізом вгору.
  5. Залийте сливи тістом. Випікайте пиріг у духовці при 170 °С протягом 30-40 хвилин.
  6. При подачі пиріг посипте цукровою пудрою і прикрасьте шматочками сливи і листочками м'яти.

Сливовий пиріг з газети The New York Times

Відкритий пиріг "XXL"
Відкритий пиріг "XXL"

Реклама

Час приготування:

  • 1 година 10 хвилин

Складові:

  • 3/4 – 1 чашка цукру
  • 1/2 чашки несолоного вершкового масла, розм'якшеного
  • 1 чашка просіяного борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • Щіпка солі (за бажанням)
  • 2 яйця
  • 24 половинки слив без кісточок
  • Цукор, лимонний сік і кориця – для посипання

Дивіться відео, як приготувати дієтичну шарлотку з фруктами:

Спосіб приготування:

  1. Нагрійте духовку до 180 ºC.
  2. Збийте цукор і масло в мисці. Додайте борошно, розпушувач, сіль і яйця і добре збийте.
  3. Викладіть тісто в роз'ємну форму діаметром 23-26 см. Покладіть половинки сливи шкіркою вгору на тісто.
  4. Злегка посипте цукром і збризніть лимонним соком, в залежності від солодості фруктів. Посипте приблизно 1 чайною ложкою меленої кориці.
  5. Випікайте близько 1 години. Дістаньте і остудіть; поставте пиріг в холодильник або заморозьте за бажанням. Або остудіть до теплого і подавайте просто так чи зі збитими вершками.

Сливовий пиріг з горіхами

Сливовий пиріг з горіхами
Сливовий пиріг з горіхами

Час приготування:

  • 1 година 30 хвилин

Складові:

  • 4 сливи
  • 200 г розтопленого вершкового масла
  • 3/4 склянки цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. ванільної есенції
  • 1 1/2 склянки борошна
  • 1/2 ч. л. меленої кориці
  • 1/2 склянки меленого мигдалю

Спосіб приготування:

  1. Підготувати сливи: вимити, розрізати навпіл, видалити кісточки і кожну половинку розрізати на чотири скибочки.
  2. Розтоплене масло змішати з цукром, додати яйця, перемішати. Влити ванільну есенцію (або додати пакетик ванільного цукру).
  3. Просіяти над мискою борошно з дрібкою солі, додати корицю, мелений мигдаль і перемішати в однорідну масу. Змастити маслом форму діаметром 25 см і викласти в неї тісто.
  4. Укласти зверху скибочки слив і злегка втиснути в тісто.
  5. Посипати чайною ложкою цукру і поставити в духовку, розігріту до 180 °С. Випікати приблизно 40 хвилин.

Сливовий пиріг-решітка від Джеймі Олівера

Сливовий пиріг
Сливовий пиріг

Час приготування:

  • 1 година 35 хвилин

Складові:

Для тіста:

  • 275 г борошна
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • 130 г вершкового масла
  • 3 середніх яєчних жовтки
  • Молоко
  • Цукрова пудра – для посипання

Для начинки:

  • 50 г пластівців мигдалю
  • 10 слив (1,3 кг)
  • 50 г вершкового масла
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. кориці
  • 1/2 ч.л. меленого імбиру
  • 3 ст.л. кукурудзяної муки

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно, цукрову пудру і дрібку морської солі в чашу кухонного комбайна.
  2. Додайте нарізане кубиками масло. Збивайте, поки суміш не почне нагадувати хлібні крихти.
  3. Влийте 2 яєчних жовтки разом з 60 мл крижаної води і збивайте, поки тісто не почне збиратися навколо ножів.
  4. Викладіть тісто на чисту поверхню і обережно місіть його приблизно 30 секунд, поки воно не стане однорідним, при необхідності додайте трохи борошна.
  5. Розділіть його на дві частини, одна трохи більша за іншу. Загорніть в плівку і остудіть в холодильнику протягом 30 хвилин.
  6. Розкачайте більший шматок тіста і викладіть його в форму для пирога розміром 23 см. Поставте в холодильник.
  7. Розкачайте тісто і розріжте його вісім довгих рівних смужок, кожна шириною близько 2,5 см.
  8. Для начинки підсмажте мигдаль на сухій сковороді до золотистого кольору. Розріжте сливи навпіл і видаліть кісточки. Великі розріжте на четвертинки.
  9. Наріжте масло, потім помістіть всі інгредієнти у велику миску і добре перемішайте.
  10. Викладіть фруктову суміш на нижній корж. Збийте останній яєчний жовток з невеликою кількістю молока, а потім змастіть цією сумішшю тісто.
  11. Розкладіть смужки тіста у вигляді решітки на поверхні пирога. Красиво защипайте краї.
  12. Змастіть пиріг яйцем і посипте цукром. Відправте в холодильник на півгодини.
  13. Розігрійте духовку до 200 ºC.
  14. Перекладіть пиріг на деко і запікайте в духовці протягом 20 хвилин, періодично перевіряючи і обертаючи, якщо він запікається нерівномірно.
  15. Зменшіть нагрів до 180 ºC і випікайте ще 20-30 хвилин, прикривши листом фольги, якщо тісто занадто швидко підрум'яниться.
  16. Вийміть пиріг з духовки, посипте цукром і дати постояти три години перед подачею.
  17. Розріжте пиріг на скибочки і подавайте з морозивом або крем-фреш, якщо хочете.

Сливовий пиріг з бананами

Пиріг зі сливами і бананами
Пиріг зі сливами і бананами

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

Для тіста:

  • 100 г борошна
  • 70 г вершкового масла
  • 70 г цукру
  • 1 яйце
  • 1/2 пакетика розпушувача
  • 1 ст. ложки крохмалю
  • Ванілін
  • Кориця мелена
  • Гвоздика мелена

Для начинки:

  • 400 г сливи без кісточок
  • 1 банан
  • 1-2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 1 ст. л. рому або коньяку

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріти до 200 °С. Форму для випічки змастити маслом.
  2. Для тіста змішати борошно, цукор, крохмаль, розпушувач. Додати по щіпці ваніліну, кориці і гвоздики. Перемішати, додати терте вершкове масло і яйце. Замісити тісто, скачати його в кулю і поставити в холодильник на півгодини.
  3. Зливи і банан нарізати кубиками, перемішати разом з цукром, лимонним соком і алкоголем.
  4. Викласти тісто в форму і зробити бортики. Додати фруктову суміш і випікати 40 хвилин.
  5. Дати пирогу охолонути, за бажанням посипати цукровою пудрою або коричневим цукром.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сливового пирога з корицею, а також розповідали, як зробити сливовий мармелад.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти