Виноград – це смачні та корисні ягоди, які можна вживати в сирому вигляді або використовувати для приготування різних страв, таких як варення, сік, вино, салати і випічка.
Апетитні салати з виноградом з нашої добірки не тільки порадують своїм смаком, але і подарують вам порцію білка, корисних жирів, вітамінів і клітковини.
Салат "Вальдорф" з куркою
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 1 куряча грудка
- 1/3 склянки волоських горіхів
- 1/2 білої цибулини
- 1 яблуко Гренні Сміт
- 1 стакан винограду без кісточок
- 2 стебла селери
- 80 мл майонезу (бажано домашнього)
- 1 ст. л. оливкової або соняшникової олії
- 1 ст. л. лимонного соку
- Сіль, мелений чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
- Очистити і тонко нарізати овочі і фрукти. Виноградини, якщо вони великі, розрізати навпіл; селеру овочечисткою очистити від жорстких зовнішніх волокон і нарізати часточками товщиною 3-5 мм, як і очищені від серцевини яблука.
- Скибочки яблук збризнути лимонним соком і перемішати.
- Приготувати домашній майонез і додати в нього дрібно нарізану цибулю.
- Курячі грудки відбити між двома листами харчової плівки або пергаменту до товщини 1,5 см. Рясно приправити сіллю і перцем, обсмажити в олії на середньому вогні. Це займе близько 5 хвилин з кожного боку. Дати охолонути протягом 10 хвилин.
- Нарізати курячі відбивні на скибочки або кубики завтовшки 1 см. Викласти в миску, посипати рубаними волоськими горіхами, залишити кілька половинок, щоб прикрасити салат при подачі. Додати інші інгредієнти, сіль і перець за смаком.
- Заправити майонезом, прикрасити горіхами. Подавати холодним.
Салат з печінки і винограду
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 300 г курячої печінки
- 150 г винограду без кісточок
- 40 г салатного листя
- Жменя волоських горіхів
- 5 ст. л. оливкової олії
- 1,5 ч. л. бальзамічного оцту
- 0,5 ч. л. цукру
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Дивіться відео, як приготувати корюшку в виноградному листі:
Спосіб приготування:
- Виноград помити і обсушити. Якщо ягоди великі, розрізати їх навпіл.
- Печінку промити, розрізати на дві частини по з'єднанню, посолити, поперчити і обсмажити на розігрітій сковороді на середньому вогні з додаванням 2 ст. л. олії. Смажити до готовності, близько 5 хвилин, кілька разів в процесі перемішавши.
- Для заправки перемішати оцет, сіль, цукор і оливкову олію до однорідності.
- Горіхи підсмажити на сковороді без олії.
- Салатну зелень помити, обсушити, порвати руками в миску. Зверху викласти печінку, горіхи і виноград. Полити заправкою.
Літній салат з інжиру, винограду і сиру
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- Листя салату
- 2-3 шт. свіжого інжиру
- 1 стигла груша
- Гроно винограду без кісточок
- 50 г рокфору або іншого блакитного сиру
- Жменя горіхів (волоських або пекан)
Для заправки:
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. гірчиці
- Сіль, білий перець
- Сік одного апельсина
- 1 ст. л. бальзамічного оцту
- 1 ст. л. білого винного оцту
- 1/3 склянки оливкової олії
- 1/3 склянки кунжутної олії
Спосіб приготування:
- Листя салату помити і обсушити, викласти в салатницю.
- Розкласти зверху розрізаний інжир, скибочки груші, шматочки блакитного сиру, виноград, горіхи (попередньо прожарити їх на сухій сковороді або в духовці).
- Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.
- Подавати салат разом зі свіжим білим хлібом і холодним білим вином.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити домашнє вино з винограду, а також ділилися рецептом виноградного тарта.