Що приготувати на сніданок з яблук: три незвичайні рецепти

Готуємо французькі тости, вівсяну кашу і оладки з яблуками

Яблука на сніданок – хороший вибір для тих, хто хоче харчуватися смачно, різноманітно і з користю для здоров'я. Соковиті плоди чудово поєднуються з більшістю продуктів, які традиційно їдять на початку дня.

Яблука можна запікати в духовці з родзинками і медом, додавати в оладки, каші, смузі і випічку. Головне, правильно вибрати відповідний сорт.

Реклама

Французькі тости з яблуками

Тости з яблуками
Тости з яблуками

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

Реклама
  • 4 скибочки тостового хліба
  • 1 яйце
  • 100 мл молока або вершків
  • 4 ст.л. цукру
  • 70 г вершкового масла
  • 2 яблука
  • 1/4 ч.л. меленої кориці

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. У глибокій тарілці вінчиком змішати молоко (вершки), яйце, 1-1,5 ст.л. цукру і трохи збити.
  2. Розігріти на сковороді вершкове масло (1 ст.л.).
  3. Вимочити хліб в молочній суміші і викласти на сковороду.
  4. Обсмажити з обох боків до рум'яної скоринки.
  5. Яблука почистити і нарізати невеликим кубиком.
  6. На окремій сковороді розтопити вершкове масло, додати яблука, трохи прогріти.
  7. Додати до яблук цукор, що залишився, і корицю, готувати, поки карамель злегка не потемніє.
  8. Викласти готові тости на тарілку, зверху викласти обсмажені яблука і полити карамеллю.

Вівсяна каша "Яблучний пиріг"

Реклама

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 1 велике зелене яблуко
  • 1 склянка води
  • 1 склянка молока
  • 1 ч.л. кориці
  • Свіжомелені гвоздика і запашний перець
  • Жменя родзинок
  • 1 склянка вівсяних пластівців
  • Сіль – за смаком
  • 1 ст.л. меду
  • Вершкове масло і 1 ч.л. цукру – для обсмажування
  • Жменя волоських горіхів, йогурт, вершки, молоко – для подачі

Дивіться відео, як запекти яблука з крамблом:

Спосіб приготування:

  1. Половину яблука нарізати кубиками.
  2. У каструлі змішати воду, молоко, спеції, нарізане яблуко, ретельно промиті родзинки і вівсяні пластівці. Поставити на повільний вогонь.
  3. Варити 4-5 хвилин до готовності, помішуючи при необхідності. Наприкінці додати сіль і мед. Накрити кришкою і залишити на 2-3 хвилини. Додати трохи молока, якщо каша занадто густа.
  4. Частину яблука нарізати тонкими часточками. Обсмажити в невеликій кількості вершкового масла до золотистого кольору.
  5. Наприкінці додати цукор і смажити, поки він не розплавиться.
  6. Подавати кашу з обсмаженими яблуками, йогуртом, молоком або вершками. Зверху покришити волоський горіх.

Яблучні оладки з рисовим борошном

Яблучні деруни
Яблучні деруни

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 3 невеликих яблука
  • 1 ст.л. цукру без гірки
  • 2 середніх яйця
  • 2 ст.л. рисової муки
  • Щіпка меленої кориці
  • Сіль
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Яблука почистити і натерти на крупній тертці.
  2. Додати цукор, яйця і перемішати.
  3. Потім всипати сіль і рисове борошно, ще раз перемішати.
  4. Розігріти сковороду з рослинною олією. Смажити яблучні деруни до золотистого кольору з двох сторін.
  5. Подавати гарячими разом зі сметаною або натуральним йогуртом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти яблука з сиром та родзинками, а також писали, як приготувати яблука в пісочному тісті.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти