Більшість не уявляє своє зимове меню без традиційного салату "шуба". Головні інгредієнти страви – слабосолоний оселедець, варений буряк, варена морква, варена картопля і майонез. Часто в салат додають також ріпчасту цибулю і варені яйця. Даша Малахова готує "шубу" в порційних формочках, не викладаючи її шарами.
Швидка шуба від Даші Малахової
Складові:

- 2-5 скибочок оселедця
- 3 яйця
- 1 буряк
- 1 картоплина
- Зелена цибуля
- майонез
Для прикраси:
- шніт-цибуля
- кріп
- чорний перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Дрібно наріжте зелену цибулю і викладіть в мисочку.
- Заздалегідь відваріть і охолодіть картоплю і буряк. Очистіть і натріть на дрібній тертці. Додайте до зеленої цибулі.
- Філе оселедця дрібно наріжте і додайте до овочів.
- Відваріть заздалегідь і остудіть в холодній воді яйця. Жовтки натріть на тертці або розімніть виделкою. Додайте жовтки до овочів і оселедця і заправте майонезом. Приправте чорним перцем і перемішайте.
- Натріть на дрібній тертці яєчні білки і викладіть в невеликі мисочки, розподіливши по дну і внутрішніх стінках. Акуратно викладіть готовий салат в мисочки, щоб білок залишався зовні.
- Подавайте в мисочках або перевернувши на тарілку. Приправте чорним перцем і прикрасьте зеленню.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати дієтичний буряковий бургер від Асмік Гаспарян. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом супу-пюре з буряка.
Дивіться відео, як приготувати салат з мідій та кальмарів: