I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Користь цільнозернового хліба – як приготувати чіабату вдома

Італійська чіабата з цільного пшеничного борошна – корисний продукт. Приготувавши чіабату вдома, ви спечете смачний та багатий на клітковину, вітаміни та мінерали хліб
Приготувати чіабатту можна самому вдома, адже користь цільнозернового хліба для здоров'я велика
Приготувати чіабатту можна самому вдома, адже користь цільнозернового хліба для здоров'я велика / Фото: Колаж: Сьогодні

Зараз багато хто пече сам домашній хліб, а італійська Ciabatta integrale, яка готується з цільного пшеничного борошна, не просто смачна, а ще корисна. Але приготувати чіабату можна зі звичайного борошна, як – рецептом у своєму інстаграмі поділилася фудексперт Світлана Левицька.

Одна з головних переваг хліба з цільнозернового борошна – велика кількість клітковини Саме харчові волокна допомагають кишківнику добре працювати, запобігають запорам і зменшують ризик розвитку раку товстої кишки. Також цільнозерновий хліб допомагає надовго зберегти почуття ситості, а отже – підтримувати нормальну вагу.

Реклама

Секрет великих дірочок у чіабатті – борошно з високим вмістом білка, а також спеціальний спосіб, як настояти та складати тісто
Секрет великих дірочок у чіабатті – борошно з високим вмістом білка, а також спеціальний спосіб, як настояти та складати тісто

Чи знаєте ви, що секрет великих дірочок у чіабаті – це борошно з високим вмістом білка, а також спеціальний спосіб, як настояти та кілька разів потім складати тісто для випічки? Готувати чіабату не складно, просто довго. Якщо є можливість та натхнення регулярно ходити та перекладати тісто – можете приступати. Вам знадобиться:

  • борошно – 425 гр;
  • вода кімнатної температури – 325 мл;
  • дріжджі – 10 гр (сухих ~ 3 гр);
  • сіль – 1 ч. л;
  • олія – 40 мл.

Після замішування тесту перший підхід для перемішування через 30 хвилин. Потім потрібно зробити три перекладання тіста і після кожного почекати 30 хвилин, а після четвертого перекладання – почекати дві години. Після формування чіабати чекаємо ще 20 хвилин.

Реклама

Запікаємо хліб при температурі 220 градусів. Перші 10 хвилин із водяним куполом. Потім парову баню прибираємо та чекаємо ще хвилин 15-20. Якщо пекти чіабату на пательні: тримайте 10 хвилин під кришкою на дуже повільному вогні з одного боку, потім ще 15 хвилин з іншого. Беріть широку пательню. Перед нарізкою хліб слід остудити на решітці.

Також ми писали, як купити книгу про здорове харчування та меню з рецептами на тиждень, і тим самим допомогти ЗСУ.

А ще ми ділилися лайфхаком від Євгена Клопотенка – як зробити ситний та корисний хумус із зеленого горошку.

Реклама

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти