I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Запечена молода картопля в духовці – 3 смачних рецепти

Приготування у такий способіб робить її соковитою і розсипчастою
Варена картопля в морозилці почорніє
Варена картопля в морозилці почорніє

Багато хто нарешті дочекалися. Сезон молодої картоплі розпочався. Ми звикли варити молоду картоплю, але її можна приготувати в духовці. Так теж дуже смачно. До того ж не треба її чистити, хіба що ретельно помити. Запечену молоду картоплю можна доповнювати сезонними салатами, наприклад, з молодої капусти, а ще – подавати на гарнір до м'ясних чи рибних страв.

У нашому календарі свят травня обов'язково знайдете ідеї для найкращих подарунків рідним і близьким.

Реклама

Запечена молода картопля по-грузинськи

Молода картопля
Молода картопля

Інгредієнти

Реклама
  • Ммолода картопля
  • Хмелі-сунелі
  • Мелений чорний перець
  • Оливкова олія
  • Сіль

Рецепт приготування

  1. Картоплю ретельно вимити, розрізати на чотири частини.
  2. У миску налити оливкову олію, насипати хмелі-сунелі, сіль і мелений чорний перець.
  3. Покласти картоплю і перемішати так, щоб вона покрилася олією і приправами.
  4. Запікати за 180 градусів приблизно 30-40 хвилин.
  5. Подавати разом із салатом зі свіжих овочів.

Молода картопля, запечена з чебрецем

Молода картопля з чебрецем
Молода картопля з чебрецем

Реклама

Інгредієнти

  • 0,5 кг найдрібнішої молодої картоплі
  • 1,5 ст. л. оливкового масла
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. листя чебрецю

Рецепт приготування

  1. Духовку розігріти до 200 градусів. Деко застелити папером для випічки.
  2. Картоплю дуже добре помити.
  3. Додати до картоплі олію, сіль і чебрець. Усе добре перемішати.
  4. Висипати картоплю на деко і запікати близько 35-40 хвилин.

Молода картопля в духовці з гострим сметанним соусом

Молода картопля зі сметаною
Молода картопля зі сметаною

Інгредієнти

  • 1 кг молодої картоплі
  • 3-4 ст. л. кунжуту
  • 1 головка молодого часнику
  • Сіль за смаком
  • Олія
  • Кріп

для соусу

  • 300 мл нежирної сметани
  • 2 ст. л. тертого білого хрону
  • Сіль

Рецепт приготування

  1. Кунжут обсмажити на сухій сковорідці до золотавого кольору.
  2. Картоплю ретельно помити, витерти насухо і розрізати уздовж навпіл.
  3. У жароміцну форму налити олію, картоплю висипати і добре перемішати, посолити. Потім кожну половинку вмочити розрізом в кунжут і укласти в один шар.
  4. Часник очистити від верхнього (неїстівного) шару і порізати тонкими пластинками. Укласти між картоплин у форму, відправити в духовку і запікати, час від часу помішуючи лопаткою, до золотавого кольору.
  5. Приготувати соус. У сметану додати хрін і посолити за смаком. Можна потім додати запечений часник.
  6. Готову картоплю посипати свіжим кропом і подавати.

Тут знайдете рецепт смачної картоплі, приготовленої на мангалі.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти