Багато хто нарешті дочекалися. Сезон молодої картоплі розпочався. Ми звикли варити молоду картоплю, але її можна приготувати в духовці. Так теж дуже смачно. До того ж не треба її чистити, хіба що ретельно помити. Запечену молоду картоплю можна доповнювати сезонними салатами, наприклад, з молодої капусти, а ще – подавати на гарнір до м'ясних чи рибних страв.
У нашому календарі свят травня обов'язково знайдете ідеї для найкращих подарунків рідним і близьким.
Запечена молода картопля по-грузинськи
Інгредієнти
- Ммолода картопля
- Хмелі-сунелі
- Мелений чорний перець
- Оливкова олія
- Сіль
Рецепт приготування
- Картоплю ретельно вимити, розрізати на чотири частини.
- У миску налити оливкову олію, насипати хмелі-сунелі, сіль і мелений чорний перець.
- Покласти картоплю і перемішати так, щоб вона покрилася олією і приправами.
- Запікати за 180 градусів приблизно 30-40 хвилин.
- Подавати разом із салатом зі свіжих овочів.
Молода картопля, запечена з чебрецем
Інгредієнти
- 0,5 кг найдрібнішої молодої картоплі
- 1,5 ст. л. оливкового масла
- 1 ч. л. солі
- 2 ч. л. листя чебрецю
Рецепт приготування
- Духовку розігріти до 200 градусів. Деко застелити папером для випічки.
- Картоплю дуже добре помити.
- Додати до картоплі олію, сіль і чебрець. Усе добре перемішати.
- Висипати картоплю на деко і запікати близько 35-40 хвилин.
Молода картопля в духовці з гострим сметанним соусом
Інгредієнти
- 1 кг молодої картоплі
- 3-4 ст. л. кунжуту
- 1 головка молодого часнику
- Сіль за смаком
- Олія
- Кріп
для соусу
- 300 мл нежирної сметани
- 2 ст. л. тертого білого хрону
- Сіль
Рецепт приготування
- Кунжут обсмажити на сухій сковорідці до золотавого кольору.
- Картоплю ретельно помити, витерти насухо і розрізати уздовж навпіл.
- У жароміцну форму налити олію, картоплю висипати і добре перемішати, посолити. Потім кожну половинку вмочити розрізом в кунжут і укласти в один шар.
- Часник очистити від верхнього (неїстівного) шару і порізати тонкими пластинками. Укласти між картоплин у форму, відправити в духовку і запікати, час від часу помішуючи лопаткою, до золотавого кольору.
- Приготувати соус. У сметану додати хрін і посолити за смаком. Можна потім додати запечений часник.
- Готову картоплю посипати свіжим кропом і подавати.
Тут знайдете рецепт смачної картоплі, приготовленої на мангалі.
Читайте також: