Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Запечена молода картопля в духовці – 3 смачних рецепти

Приготування у такий способіб робить її соковитою і розсипчастою
Фото: instagram.com/cassandrabrest/
Фото: instagram.com/cassandrabrest/

Багато хто нарешті дочекалися. Сезон молодої картоплі розпочався. Ми звикли варити молоду картоплю, але її можна приготувати в духовці. Так теж дуже смачно. До того ж не треба її чистити, хіба що ретельно помити. Запечену молоду картоплю можна доповнювати сезонними салатами, наприклад, з молодої капусти, а ще – подавати на гарнір до м'ясних чи рибних страв.

У нашому календарі свят травня обов'язково знайдете ідеї для найкращих подарунків рідним і близьким.

Запечена молода картопля по-грузинськи

Молода картопля
Молода картопля / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • Ммолода картопля
  • Хмелі-сунелі
  • Мелений чорний перець
  • Оливкова олія
  • Сіль

Рецепт приготування

  1. Картоплю ретельно вимити, розрізати на чотири частини.
  2. У миску налити оливкову олію, насипати хмелі-сунелі, сіль і мелений чорний перець.
  3. Покласти картоплю і перемішати так, щоб вона покрилася олією і приправами.
  4. Запікати за 180 градусів приблизно 30-40 хвилин.
  5. Подавати разом із салатом зі свіжих овочів.

Молода картопля, запечена з чебрецем

Молода картопля з чебрецем
Молода картопля з чебрецем / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

В тренді
  • 0,5 кг найдрібнішої молодої картоплі
  • 1,5 ст. л. оливкового масла
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. листя чебрецю

Рецепт приготування

  1. Духовку розігріти до 200 градусів. Деко застелити папером для випічки.
  2. Картоплю дуже добре помити.
  3. Додати до картоплі олію, сіль і чебрець. Усе добре перемішати.
  4. Висипати картоплю на деко і запікати близько 35-40 хвилин.

Молода картопля в духовці з гострим сметанним соусом

Молода картопля зі сметаною
Молода картопля зі сметаною / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 1 кг молодої картоплі
  • 3-4 ст. л. кунжуту
  • 1 головка молодого часнику
  • Сіль за смаком
  • Олія
  • Кріп

для соусу

  • 300 мл нежирної сметани
  • 2 ст. л. тертого білого хрону
  • Сіль

Рецепт приготування

  1. Кунжут обсмажити на сухій сковорідці до золотавого кольору.
  2. Картоплю ретельно помити, витерти насухо і розрізати уздовж навпіл.
  3. У жароміцну форму налити олію, картоплю висипати і добре перемішати, посолити. Потім кожну половинку вмочити розрізом в кунжут і укласти в один шар.
  4. Часник очистити від верхнього (неїстівного) шару і порізати тонкими пластинками. Укласти між картоплин у форму, відправити в духовку і запікати, час від часу помішуючи лопаткою, до золотавого кольору.
  5. Приготувати соус. У сметану додати хрін і посолити за смаком. Можна потім додати запечений часник.
  6. Готову картоплю посипати свіжим кропом і подавати.

Тут знайдете рецепт смачної картоплі, приготовленої на мангалі.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти