Старий Новий рік, або Щедрий вечір, щорічно відзначають в Україні в ніч з 13 на 14 січня. Стіл на Щедрий вечір багатий виробами з тіста: пирогами, печивом і пиріжками. Випічкою традиційно обдаровували тих, хто приходив засівати в новорічну ніч. Ми поділимося рецептом смачного макового рулету з пісочного тіста до свята.
Дивіться відео, як святкують Старий Новий рік:
Маковий рулет з родзинками і горіхами
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 340 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 4-5 склянок борошна
- 1 ч.л. гашеної соди
- 250 г вершкового масла або маргарину
- 2 жовтки + 1 яйце для змащування тіста
- 1 склянка цукру
- 2 ст.л. сметани
Для начинки:
- Мак
- Ізюм
- Цукор
- Горіхи
Спосіб приготування:
- Борошно просіяти, додати гашене соду. Холодне масло натерти на тертці і перемішати з борошном, щоб вийшла крихтоподібна маса.
- Окремо збити жовтки, цукор і сметану.
- Замісити з двох сумішей тісто. Розділити його на 5-6 частин і поставити в холодильник на годину.
- Розтерти запарений мак з цукром, додати родзинки і подрібнені горіхи.
- Розкачати кожну частину тіста, викласти начинку і згорнути рулетом.
- Змастити збитим яйцем і випікати в розігрітій до 180 ° С духовці до золотистого кольору.
- Готовий рулет охолодити і розрізати на скибочки товщиною 1 см.
Корисна порада
Маковий рулет можна покрити цукровою глазур'ю і прикрасити кондитерськими намистинами.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як гадати на вареники . "Сьогодні" також ділилися рецептами куті на Старий Новий рік .