Головна Сьогодні

Як приготувати смачний домашній мармелад за 15 хвилин

Якісний мармелад – це по-справжньому здоровий продукт

Мармелад часто називають "низькокалорійною цукеркою" . У його виробництві використовують натуральні компоненти: желатин, пектин і агар. Завдяки їм з організму виводяться токсини, знижується рівень холестерину в крові, нормалізується робота травної системи . До того ж мармелад є чудовим антидепресантом.

Домашній мармелад

Домашній мармелад
Домашній мармелад
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 15 хвилин + час на застигання

Калорійність:

  • 293 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 300 г фруктово-ягідного пюре
  • 200 г цукру
  • 9-10 г пектину + 25 г цукру – перемішати
  • 25-50 мл лимонного соку
  • Ваніль, терта цедра і т. д. – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Форму підходящого розміру (наприклад, невелике деко) застелити папером для випічки.
  2. Пюре змішати з цукром, довести до кипіння, варити 5 хвилин, помішуючи.
  3. Коли цукор повністю розчиниться, ввести пектин змішаний з цукром, ретельно перемішати. Зменшити вогонь і варити 10 хвилин, безперервно помішуючи.
  4. Вилити масу в підготовлену форму, розрівняти. Залишити мармелад при кімнатній температурі на 24 години, нічим не накриваючи.
  5. Рівну поверхню застелити папером для випічки, перевернути мармелад на папір і залишити ще на 24 години.

Як зберігати мармелад

Нарізати і обваляти в цукрі. Зберігати мармелад в герметичному контейнері до тижня.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом мармеладу з яблук і слив . "Сьогодні" також писали, як зробити гарбузовий мармелад .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти