Жоден новорічний стіл не обходиться без десертів. Тим паче господар 2021 року – Металевий Бик – солодощі обожнює. Тому важливо підійти з усією відповідальністю до цієї частини свята. Пропонуємо рецепти смачних десертів, які сподобаються як дорослим, так і дітям. І пам'ятайте, Бик дуже любить, коли в десертах присутні фрукти і ягоди.
Торт "Йогуртовий персик"

Інгредієнти

Для бісквіту:
- 300 г цукру
- 45 г кокосової стружки
- 300 г борошна
- 130 г мигдальної муки
- 240 г вершкового масла
- 6 яєць
- 130 г молока
- 16 г розпушувача
Для суфле:
- 500 г йогурту
- 500 г вершків 33%
- 150 г цукрової пудри
- 20 г желатину
Для фруктового желе:
- 12 г желатину
- 350 г консервованих персиків
- 1 ст. л. цукру
- 150 мл води
Як приготувати
- Цукор змішати з розтопленим вершковим маслом. Вмішати яйця, потім всі сухі інгредієнти. Додати молоко. Розлити тісто в 2 кільця і випікати за 140 °С до готовності. Готові та охолоджені коржі загорнути в плівку і прибрати в холодильник на ніч.
- Пудру змішати з йогуртом. Желатин замочити в частині вершків і розтопити в мікрохвильовці, додати в йогурт. Решта вершків збити і вмішати в йогуртовую суміш.
- Коржі розділити кожен на 2 частини. Викладати в кільце з ацетатною плівкою коржі, чергуючи із суфле та персиками. Поставити торт в холодильник до застигання.
- Нарізати персики для шару желе. Викласти в сотейник разом із желатином, цукром і водою. Поварити 5 хвилин до повного розчинення желатину. Вилити зверху на торт і прибрати в холодильник до повного застигання.
Тірамісу з апельсинами від Джеймі Олівера

Інгредієнти:
- 200 мл жирних вершків
- 100 г якісного чорного шоколаду (70%), плюс для подачі
- 100 г печива савоярді
- 150 мл гарячої міцної кави
- 50 мл десертного вина "Він Санто" або солодкого хересу
- 500 г сиру Рікотта
- 250 г сиру маскарпоне
- 1 ч. л. ванільної пасти
- 3 ст. л. рідкого меду
- 1 апельсин або мандарин
Спосіб приготування:
- Щоб зробити ганаш, вилийте вершки в каструлю і обережно доведіть до кипіння на середньому вогні.
- Додайте дрібку морської солі, розламайте шоколад і перемішайте. Суміш повинна стати гладкою і блискучою. Потім зніміть із вогню і відкладіть убік.
- Викладіть печиво в форму 20 см x 30 см, обережно полийте гарячою підсолодженою кавою і збризніть його вином або солодким хересом.
- Розподіліть шоколадний ганаш поверх рівним шаром.
- У кухонному комбайні подрібніть рикотту, маскарпоне, пасту з ванільних бобів і мед до гладкої однорідної маси. Вилийте цю вершкову суміш поверх шару шоколаду.
- Поставте в холодильник мінімум на 2 години, щоб десерт застиг. Подавайте, посипавши тертим шоколадом і апельсиновою цедрою.
Десерт "Чорний ліс"

Інгредієнти:
- 200 г сметани 25%
- 150 г вишні без кісточок
- 50 мл червоного вина
- Цукор – за смаком
- Шоколад – для прикраси
Для шоколадного кексу:
- 150 г борошна
- 225 г вершкового масла
- 175 г цукру
- 3 яйця
- 3 столових ложки молока
- 50 г какао-порошку
- 1 ч. л. розпушувача
Спосіб приготування:
- Спечіть кекс: вершкове масло розітріть з цукром і збийте в пишну масу. Додайте яйця по одному і продовжуйте збивати.
- Влийте молоко, додайте какао і перемішайте.
- Додайте борошно, просіяне разом з розпушувачем, і перемішайте тісто.
- Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, викладіть тісто і готуйте в режимі "Випікання" протягом 60 хвилин. Кекс можна також спекти в формі, поставивши її в духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 °С.
- Підготуйте вишню: викладіть ягоди в сковороду, додайте трохи цукру і вино. Уваріть протягом 5-7 хвилин.
- Охолоджений кекс поламайте руками і викладіть у стакани. Зверху викладіть вишню і полийте сиропом.
- На вишню викладіть жирну сметану, посипте тертим шоколадом і прикрасьте вишнею.
Персиковий десерт зі збитими вершками

Інгредієнти:
Для желе:
- Консервовані персики – 480 мл
- Персиковий сік
- 1 упаковка порошкового персикового желе
Для крему:
- Вершки 35% – 200 мл
- Сметана – 200 мл
- Цукор – 3 ст. л.
- 1 пакетик згущувача для вершків
Спосіб приготування:
- Консервовані персики витягти з сиропу і нарізати дрібними кубиками, помістити на дно склянок.
- Приготувати желе. Сироп, що залишився від персиків, змішати з персиковим соком (маємо отримати 300 мл). Прогріти і додати порошкове персикове желе (стандартна упаковка, розрахована на 300 мл рідини). Добре перемішати, залити персики і поставити в холодильник, щоб желе застигло.
- Для крему змішати вершки, сметану, цукор і загущувач для вершків. Збити.
- Викласти крем поверх желе. За бажанням прикрасити десерт шматочками персиків, тертим шоколадом, горіхами, гранолою або безе.
Трайфл із полуницею

Інгредієнти:
Для тіста:
- Цукор – 1 стакан
- Вершкове масло – 150 г
- Яйця – 4 шт.
- Ванілін – 1 пакетик
- Борошно – 1 склянка
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Коньяк – 50 мл
Для крему:
- Молоко – 0,5 л
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Вершкове масло – 50 г
- Ванілін – 1 пакетик
- Заморожені ягоди – за смаком
- Рідкий мед – 1 ст. л.
- Шоколад – 30 г
Спосіб приготування:
- Для бісквіту потрібно змішати всі інгредієнти, вилити суміш на деко і поставити випікати в духовку, розігріту на 180 °С на 15 хвилин.
- Щоб приготувати заварний крем, борошно змішуємо з молоком, ретельно перемішуючи. Ставимо каструлю на невеликий вогонь. Додаємо в неї молоко і яйця, помішуючи. У момент, коли суміш добре нагріється, варто додати цукор. Пізніше додаємо суміш молока з борошном, яку ми підготували раніше. Знімаємо каструлю з вогню, додаємо в неї вершкове масло, перемішуємо, поки воно не розтопиться і відставляємо охолоджувати.
- Тепер трайфл потрібно зібрати в склянці. Кілька шматочків бісквіта кладемо в склянку, додаємо трохи ягід і коньяку, поливаємо кремом і знову додаємо бісквіт, знову поливаємо кремом, а також медом і тертим шоколадом.
Шоколадно-апельсиновий мус

Інгредієнти:
- Цукор – 2 ст. л.
- Вода – 4 ст. л.
- Коньяк – 2 ст. л.
- Жовтки 4 яєць
- Білки 4 яєць
- Вершкове масло – 2 ст. л.
- Чорний шоколад – 200 г
- Апельсиновий фреш – 4 ст. л.
- Цедра апельсина або лимона – 1 шт.
Спосіб приготування:
- У мисці з'єднати вершкове масло, подрібнений чорний шоколад, 2 ст. л. цукру і 4 ложки холодної води. Все розтопити на водяній бані і перетворити на шоколадну однорідну суміш.
- Відокремити жовтки від білків. У жовтки додати апельсиновий фреш і лимонну цедру, можна апельсинову. Все перебити віночком.
- Збиті жовтки перемішати з розтопленим шоколадом. Решта білки збити до міцної піни і з'єднати з шоколадною сумішшю. Обережно, щоб легкість збереглася в десерті, перемішати лопаткою.
- Залити в формочки або склянки для десертів. Поставити десерт в холодильник і чекати повного застигання.
Тут знайдете 5 рецептів неймовірних десертів з яблуками.