Головна Сьогодні

Ми знайшли 13 помилок на кухні, які ви робите щодня

Звертайте увагу на стан спецій і навчіться давати "відпочивати" стейкам

Ми в жодному разі не хочемо поставити під сумнів вашу майстерність і знання у приготуванні їжі. І навіть більше – ми впевнені, що ви прекрасно з усім справляєтеся. Але є такі речі, на перший погляд елементарні, про які ми або не знали, або дуже часто забуваємо. Наприклад, що потрібно робити зі стейками, які щойно зняли з вогню? І чи правда, що спеції не мають терміну придатності та ароматні завжди?

Що ми робимо неправильно на кухні?

Фото: Depositphotos

Не перечитуємо рецепт страви

Навіть якщо ви майстерно готуєте будь-яку страву на око, навіть уперше, не забувайте ретельніше вивчати рецепт. Наприклад, готуючи м'ясо, вже в процесі, ви раптом зазирнули в рецепт і зрозуміли – не помітили часу для маринування. А це може сильно змінити і смак, і текстуру їжі. Тому, якщо готуєте страву вперше, читайте рецепт.

Відкриваємо дверцята печі під час випікання

Нетерпіння – часта причина неприємностей на кухні, насамперед коли йдеться про випічку. Щоразу, коли ви відкриваєте піч і дивитеся на свої пироги, ви ризикуєте, що вони не піднімуться. Бо в такому разі в піч заходить холодне повітря та заважає випіканню.

Недостатньо нагріваєте сковороду перед смаженням стейка

Тільки на гарячій сковороді м'ясо належним чином обсмажується і карамелізується. Інакше ви не отримаєте смачного і красивого стейка, а всі старання зійдуть нанівець.

Кладете в сковороду більше за потрібне

Головне – щоб їжа готувалася рівномірно, щоб текстура і колір були рівномірними. Переповнені сковороди – значить одні інгредієнти підгорятимуть, інші – варитимуться, треті – готуватимуться на парі, як би ви їх не перевертали лопаткою. Вихід – велика сковорода або оптимальний для страви набір продуктів.

Заварюємо мелену каву або чай окропом

Окріп "спалює", а не підсилює смак напоїв. Дайте окропу трохи охолонути, 5 хвилин, до 90-95 °C. Ваші кава або чай будуть смачніше.

Облизуємо ложку чи виделку, за допомогою якої готуємо

Так, це нормально, якщо ви готуєте тільки для себе. А якщо ні? То тоді використовуйте чайну ложку. І завжди, коли пробуєте страву, мийте. Навіщо зайвий раз наражати на небезпеку близьких у час пандемії?

Використовуємо старі спеції і трави

У спецій теж є термін придатності. Якщо ви дістаєте їх з банки, а вони взялися грудкою – їх потрібно замінити. Це означає, що ніякого смаку вони страві не додадуть. А якщо і додадуть, то незначного.

Спеції мають антибактеріальні властивості
Спеції мають антибактеріальні властивості
Фото: freepik.com

Смажимо на оливковій олії холодного віджиму

Така олія придатна для салатів. А от для смаження вона небезпечна. Все через ненасичені жирні кислоти, що за високої температури перетворюються на шкідливі для здоров'я сполуки. Для смаження краще брати соняшникову.

Даємо "відпочити" м'ясу перед подачею

Щойно м'ясо дістали зі сковороди, накрийте його фольгою та дайте постояти 10 хвилин. За цей час сік у приготованому м'ясі розподілиться рівномірно.

Часто перемішуємо їжу в сковороді

Часте перемішування перетворює овочі на кашу, не дає набути їм пружної текстури. На тарілці ви отримаєте не овочеве рагу, а пюре. Дайте інгредієнтам "схопитися", і вигляд майбутнього страви буде набагато симпатичніший.

Не накриваємо масло в маслянці

І дарма. Масло дуже швидко та сильно вбирає запахи з холодильника. Ви ж не хочете їсти бутерброди з маслом, але із запахом чогось іншого? Масло тримаємо тільки в герметичному пакованні або в закритій маслянці.

Використовуємо для всього одну обробну дошку і один ніж

Насамперед йдеться про сире м'ясо. Щойно ви з ним впоралися, обов'язково вимийте ніж і дошку, щоб не дати бактеріям поширитися. Ці бактерії можуть спричинити отруєння.

Нечасто перемо рушники і міняємо губки

Щойно ви відчули неприємний запах від кухонного рушника – негайно відправте його в прання. З губками так не вийде, тому контролюйте їхній стан уважніше. Накопичився жир та неприємний запах – одразу до відра для сміття.

За матеріалами MSN

А тут знайдете ТОП-15 кухонних гаджетів, які допоможуть заощадити на кухні.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти