Важкі салати з майонезним заправками краще залишити до зими. Зараз, коли є багато свіжих овочів, фруктів і ягід, потрібно використовувати їх по-максимуму.
Дивіться відео, як приготувати американський салат Кобб:
Зелений салат з курячим філе, селерою, виноградом, авокадо і горохом нут не тільки порадує своїм смаком, але і подарує вам порцію білка, корисних жирів, вітамінів і клітковини.
Курячий салат з виноградом
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- 1 невеликий пучок листового салату
- 1 куряча грудка (відварена)
- 2 стебла селери
- 250 г винограду без кісточок (переважно суміші зеленого і червоного)
- 1 – 1/2 шт. авокадо
- 100 г консервованого або відвареного нуту
- 2 ст. л. підсмажених волоських горіхів
- 1/2 склянки натурального йогурту або 2.ст. л. суміші оливкової олії з лимонним соком
- 1/2 ч. л. каррі або за смаком
- Сіль і чорний перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Салат помити і порвати руками в миску.
- Курячі грудки довільно нарізати.
- Селеру дрібно нарубати, виноград зняти з грон.
- Авокадо почистити і нарізати кубиками або часточками.
- Змішати всі інгредієнти. Посолити, поперчити, додати каррі.
- Заправити салат йогуртом або лимонним соком з оливковою олією.
Як вибрати смачний виноград для салату
Потрясіть грона. Якщо ягідки тримаються дуже добре, значить, його зрізали рано і дозрівав він в ящиках, а отже, в ньому немає так багато користі і смаку, як повинно бути. Якщо ж вони сильно осипаються, значить, виноград довго лежав на полиці і переспів або перемерз.
Зверніть увагу на ягоди: вони повинні бути без вологи і пошкоджень, не зморщеними, а стебло природного зеленого кольору, не коричневим і не сухим. Це ознака того, що виноград стиглий і свіжий. Запах ягід не повинен віддавати сирістю, цвіллю і кислотою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом курячих відбивних з виноградом і розмарином. "Сьогодні" також розповідали, як приготувати варення з винограду на зиму.