Цей простий, поживний салат – ідеальний спосіб використовувати залишки курки. Ароматна часникова заправка і підсмажений тости чудово підкреслюють його смак.
Салат з курки і авокадо
Для заправки:
- 1 столова ложка дрібно нарізаної цибулі-шалот
- 2 столові ложки лимонного соку
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/8 чайної ложки меленого чорного перцю
- 1/2 чашки майонезу
- 1/2 чашки сколотин, сметани або йогурту
- 2 столові ложки подрібненої зеленої цибулі
Для часникових тостів:
- 4 шматочки хрусткого сільського хліба
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 зубчик часнику, очищений
Для салату:
- 2 качани салату ромен, листя порвати руками
- 2 чашки нарізаної готової курки
- 2 середніх стиглих авокадо, нарізаних
- невеликий шматочок пармезану (близько 30 г), натертий овочечисткою
ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ
Рецепт приготування:
- Зробіть заправку: в невеликій мисці або банці з кришкою змішайте цибулю-шалот, лимонний сік, сіль і перець. Дайте постояти 5 хвилин. Влийте майонез і сколотини та збийте віночком (або покладіть кришку на банку і поколотіть). Додайте зелену цибулю. Скуштуйте, додайте більше солі і перцю, якщо це необхідно.
- Зробіть часникові тости: розігрійте духовку до 180 С. Змастіть скибочки хліба маслом і викладіть на деко для випічки. Запікайте 12-15 хвилин, поки не з'явиться рум'яна скоринка. Дістаньте з печі і дайте схолонути. Натріть кожну скибочку часником.
- Розкладіть салатні листя на 4 тарілки. Викладіть зверху авокадо, курку і пармезан. Полийте салат заправкою і подавайте з часниковими тостами.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати легкі сендвічі з авокадо і копченим лососем. Сайт "Сьогодні" також ділився секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Ми також розповідали, як приготувати салати з авокадо з томатами.
Дивіться відео, як приготувати фаршировані авокадо:
Читайте також: