Головна Сьогодні

Як спекти швидкий сливовий пиріг з бананами

Рецепт смачного осіннього пирога з фруктами

Пісочний пиріг зі сливами готується дуже просто. Вам потрібно буде замісити тісто, охолодити його і викласти у форму, а після цього – наповнити цей "кошик" нарізаними сливами і бананами.

Випікається пиріг в попередньо розігрітій до 200 °С духовці до золотистого кольору. Якщо бортики підрум'яняться завчасно, прикрийте їх фольгою.

Сливовий пиріг з бананами

Пиріг зі сливами
Пиріг зі сливами
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1,5 години

Калорійність:

  • 177 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

  • 100 г борошна
  • 70 г вершкового масла
  • 70 г цукру
  • 1 яйце
  • 1/2 пакетика розпушувача
  • 1 ст. ложка крохмалю
  • Ванілін
  • Кориця мелена
  • Гвоздика мелена

Для начинки:

  • 400 г слив без кісточок
  • 1 банан
  • 1-2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 1 ст.л. рому або коньяку

Дивіться відео, як зробити сливовий соус:

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріти до 200 °С. Форму для випічки змастити маслом.
  2. Для тіста змішати борошно, цукор, крохмаль, розпушувач. Додати по щіпці ваніліну, кориці і гвоздики. Перемішати, додати терте вершкове масло і яйце. Замісити тісто, скачати його в кулю і поставити в холодильник на півгодини.
  3. Сливи і банан нарізати кубиками, перемішати разом з цукром, лимонним соком і алкоголем.
  4. Викласти тісто в форму і зробити бортики. Додати фруктову суміш і випікати 40 хвилин.
  5. Дати пирогу охолонути, за бажанням посипати цукровою пудрою або коричневим цукром.

З чим подавати сливовий пиріг

Пиріг зі сливами подають разом з чаєм, кавою або вином. Десерт також можна доповнити кулькою вершкового морозива, заварним кремом або десертним соусом; посипати мигдальними пластівцями.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сливового пирога з корицею, а також розповідали, як зробити сливовий мармелад.

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти