Пісочний пиріг зі сливами готується дуже просто. Вам потрібно буде замісити тісто, охолодити його і викласти у форму, а після цього – наповнити цей "кошик" нарізаними сливами і бананами.
Випікається пиріг в попередньо розігрітій до 200 °С духовці до золотистого кольору. Якщо бортики підрум'яняться завчасно, прикрийте їх фольгою.
Сливовий пиріг з бананами


Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 177 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста:
- 100 г борошна
- 70 г вершкового масла
- 70 г цукру
- 1 яйце
- 1/2 пакетика розпушувача
- 1 ст. ложка крохмалю
- Ванілін
- Кориця мелена
- Гвоздика мелена

Для начинки:
- 400 г слив без кісточок
- 1 банан
- 1-2 ст.л. цукру
- 1 ч.л. лимонного соку
- 1 ст.л. рому або коньяку
Дивіться відео, як зробити сливовий соус:
Спосіб приготування:
- Духовку розігріти до 200 °С. Форму для випічки змастити маслом.
- Для тіста змішати борошно, цукор, крохмаль, розпушувач. Додати по щіпці ваніліну, кориці і гвоздики. Перемішати, додати терте вершкове масло і яйце. Замісити тісто, скачати його в кулю і поставити в холодильник на півгодини.
- Сливи і банан нарізати кубиками, перемішати разом з цукром, лимонним соком і алкоголем.
- Викласти тісто в форму і зробити бортики. Додати фруктову суміш і випікати 40 хвилин.
- Дати пирогу охолонути, за бажанням посипати цукровою пудрою або коричневим цукром.
З чим подавати сливовий пиріг
Пиріг зі сливами подають разом з чаєм, кавою або вином. Десерт також можна доповнити кулькою вершкового морозива, заварним кремом або десертним соусом; посипати мигдальними пластівцями.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сливового пирога з корицею, а також розповідали, як зробити сливовий мармелад.