Приготування теплого салату з кальмарами і бурим рисом не відніме у вас багато часу і сил. Головне – не перетримати кальмари при варінні, бо вони стануть "гумовими".
Салат з кальмарів і рису
Складові:
- 2 тушки кальмара
- 150 г бурого рису
- 1 червона цибулина
- оливкова олія
- петрушка
- 1 лайм
- сіль, мелений перець
Рецепт приготування:
- Очистіть тушки кальмарів, опустивши їх спочатку на кілька секунд в гарячу воду, а після в холодну. Зніміть плівки і видаліть перо, яке знаходиться всередині.
- Наріжте одну тушку кальмара квадратиками і зробіть на них невеликі надрізи. Іншу тушку наріжте кільцями. Обсмажте на оливковій олії протягом декількох хвилин.
- Наріжте цибулину кільцями і змішайте з попередньо відвареним бурим рисом, залишивши кілька кілець для прикраси.
- Додайте кальмари, листя петрушки, заправте соком лайма, сіллю і перцем. Перемішайте і викладіть, утрамбувавши, в невелику мисочку. Накрийте тарілкою, переверніть і зніміть мисочку.
- Прикрасьте зверху кільцями цибулі, кільцем лайма і полийте оливковою олією.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачний салат з кальмарів і мідій. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати фаршировані кальмари за рецептом Юлії Висоцької.
Дивіться відео, як приготувати кальмари в азіатському стилі за рецептом Олексія Суханова: