Курячі котлети на пару містять мінімум калорій. М'ясо курки багате білком, в той час як жиру в ньому майже немає.
Дивіться відео, як приготувати курячі маффіни з овочами:
Можна зробити котлетки, додаючи до фаршу яйце, хліб, цибулю і овочеві інгредієнти, подрібнені на тертці або перекручені на м'ясорубці.
Соковиті курячі котлети на пару
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 129 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 400 г курячого філе
- 1 цибулина
- 4 шматочки черствого хліба без кірки
- 1/2 склянки молока
- 1 яйце
- Рослинна олія
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Куряче філе вимити, обсушити і прокрутити через м'ясорубку. Це краще зробити два рази. Хліб розмочити в молоці, потім злегка віджати. Цибулю очистити і дуже дрібно нарізати.
- Розігріти на сковороді трохи олії і обсмажити цибулю, 5 хвилин.
- Змішати в мисці курячий фарш, вимочений в молоці хліб, обсмажену цибулю і яйце. Приправити сіллю і перцем. Ретельно вимісити фарш. Вологими руками виліпити з фаршу невеликі круглі котлетки.
- Готувати котлетки на пару приблизно 20 хвилин.
З чим подавати котлети
Курячі котлети на пару можна подавати разом із зеленим салатом, свіжими, паровими або запечені овочами, а також з рисом, макаронами або картоплею.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом апельсинового пудингу на пару . "Сегодня" також писали, як варити буряк на пару.