Ця галета – варіація на тему знаменитої італійської піци "Маргарита", яка готується з помідорами, базиліком та моцарелою. Але дріжджове тісто в рецепті замінюється прісним, а в соус додаються в'ялені томати.
Дивіться відео, як приготувати дієтичну галету з фруктами:
Галета з помідорами чері і базиліком
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 300 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для тіста:
- 0,5 склянки житнього борошна
- 0,5 стакан цільнозернового борошна
- 1/4 склянки вівсяних пластівців
- 1/4 склянки олії
- 1/4 склянки окропу
- 1/4 ч.л. соди
- Дрібка солі
- 1 ст.л. цукру
Для начинки:
- 300 г помідорів чері
- 200 г моцарели
- 4 в'ялених помідора
- 1 помідор "сливка"
- 1 ст.л. оливкового масла
- Сіль, перець – за смаком
- Листя базиліка
Спосіб приготування:
- Відміряти всі інгредієнти за допомогою склянки ємністю 200 мл.
- У мисці змішати просіяне борошно, соду, сіль, цукор і пластівці.
- У склянці з'єднати масло і окріп, розмішати. У центрі борошняної суміші зробити поглиблення і влити воду з маслом. Замісити м'яке, еластичне тісто. Дати йому трохи охолонути.
- Натерти на тертці один помідор, розрізавши його навпіл. Таким чином шкурка залишиться у вас в руці. Перекласти пюре в блендер, додати в'ялені томати, приблизно 5 листочків базиліка, оливкову олія, сіль, перець і перебити в пюре.
- Нарізати черрі на половинки. Моцареллу порвати на шматочки.
- Прямо на пергаменті розкачати тісто в коло діаметром близько 25 см. Змастити центр соусом з в'ялених помідорів, залишаючи краю відкритими. Викласти зверху по черзі половинки чері і шматочки моцарели. Краї загнути всередину.
- Поставити в духовку, розігріту до 190 °С, і випікати 30-35 хвилин. Трохи остудити, прикрасити листям базиліка і подавати галету теплою чи холодною.
Корисна порада
Щоб зробити галету веганскою, не додавайте в начинку моцарелу і збільште кількість томатів черрі.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тісто для піци в хлібопічці . "Сьогодні" також писали, як зробити домашню піцу з ковбасою і сиром .