Головна Сьогодні

Як спекти галету з помідорами, базиліком та моцарелою

Рецепт несолодкої випічки в італійському стилі

Галета "Маргарита"
Галета "Маргарита"
Фото: Depositphotos

Ця галета – варіація на тему знаменитої італійської піци "Маргарита", яка готується з помідорами, базиліком та моцарелою. Але дріжджове тісто в рецепті замінюється прісним, а в соус додаються в'ялені томати.

Дивіться відео, як приготувати дієтичну галету з фруктами:

Галета з помідорами чері і базиліком

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

  • 300 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 0,5 склянки житнього борошна
  • 0,5 стакан цільнозернового борошна
  • 1/4 склянки вівсяних пластівців
  • 1/4 склянки олії
  • 1/4 склянки окропу
  • 1/4 ч.л. соди
  • Дрібка солі
  • 1 ст.л. цукру

Для начинки:

  • 300 г помідорів чері
  • 200 г моцарели
  • 4 в'ялених помідора
  • 1 помідор "сливка"
  • 1 ст.л. оливкового масла
  • Сіль, перець – за смаком
  • Листя базиліка

Спосіб приготування:

  1. Відміряти всі інгредієнти за допомогою склянки ємністю 200 мл.
  2. У мисці змішати просіяне борошно, соду, сіль, цукор і пластівці.
  3. У склянці з'єднати масло і окріп, розмішати. У центрі борошняної суміші зробити поглиблення і влити воду з маслом. Замісити м'яке, еластичне тісто. Дати йому трохи охолонути.
  4. Натерти на тертці один помідор, розрізавши його навпіл. Таким чином шкурка залишиться у вас в руці. Перекласти пюре в блендер, додати в'ялені томати, приблизно 5 листочків базиліка, оливкову олія, сіль, перець і перебити в пюре.
  5. Нарізати черрі на половинки. Моцареллу порвати на шматочки.
  6. Прямо на пергаменті розкачати тісто в коло діаметром близько 25 см. Змастити центр соусом з в'ялених помідорів, залишаючи краю відкритими. Викласти зверху по черзі половинки чері і шматочки моцарели. Краї загнути всередину.
  7. Поставити в духовку, розігріту до 190 °С, і випікати 30-35 хвилин. Трохи остудити, прикрасити листям базиліка і подавати галету теплою чи холодною.

Корисна порада

Щоб зробити галету веганскою, не додавайте в начинку моцарелу і збільште кількість томатів черрі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тісто для піци в хлібопічці . "Сьогодні" також писали, як зробити домашню піцу з ковбасою і сиром .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти