I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати голубці: три прості рецепти

Ці рецепти домашніх голубців займуть гідне місце у вашій кулінарній книзі
Голубці з фаршем і рисом
Голубці з фаршем і рисом

Традиційні голубці – це м'ясний фарш з рисом, загорнутий в капустяне листя. Найчастіше голубці тушкують, але іноді запікають у духовці.

Дивіться відео, як вибрати якісний фарш:

Реклама

Капусту для голубців потрібно брати ніжну – вона більш соковита і легше розбирається на листя. Фарш можна брати за смаком, на ваш розсуд, яловичий, свинячий або змішаний. Врахуйте, що свинячий виходить більш соковитим, а в яловичий треба буде додати трохи олії, щоб голубці не були сухуваті.

Читайте також:

Реклама

Голубці: класичний рецепт фаршем і рисом

Голубці з фаршем і рисом
Голубці з фаршем і рисом

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Інгредієнти:

  • 500 г змішаного фаршу
  • 1/2 чашки рису, відвареного до напівготовності
  • 1 цибулина, очищена і дрібно нарізана
  • 2-3 столові ложки кетчупу або один протертий помідор
  • Сіль перець
  • 1 середній качан капусти

Для соусу:

  • 1 цибулина, дрібно нарізана
  • 1 банка (450 г) помідорів у власному соку або 3-4 великих помідора
  • 2-3 столові ложки сметани
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Покласти в миску фарш, рис, цибулю, кетчуп, сіль і перець і добре перемішати. За бажанням додати кілька ложок води.
  2. У великій каструлі закип'ятити воду. У качана відрізати нижню частину (там, де їх скріплює качан), трохи нижче середини. Так листя будуть легше відділятися.
  3. Покласти капусту в киплячу воду зрізом в верх і розділити на листя за допомогою двох виделок. Поварити листя 2-3 хвилини, потім вийняти з рідини.
  4. Для соусу цибулину обсмажити до золотистого кольору. Помідори дрібно нарізати або перетворити на пюре в кухонному комбайні, додати до цибулі. Посолити і поперчити, добре розмішати, накрити кришкою і тушкувати 5-10 хвилин на слабкому вогні. В кінці додати сметану.
  5. Якщо ви не хочете смажити цибулю, соус можна приготувати і за іншим рецептом: в мисці змішати 4-5 столових ложкек кетчупу, 2-3 ложки сметани, сіль, перець, залити водою і добре розмішати.
  6. На кожен лист капусти покласти фарш і сформувати голубці. За бажанням обсмажити кожен голубець до золотистого кольору.
  7. Голубці щільно вкласти в товстостінну каструлю. Зверху вилити соус і додати стільки води, щоб голубці були покриті.
  8. Щільно накрити каструлю кришкою і тушкувати на слабкому вогні близько години. Подавати блюдо гарячим.

Голубці без томату з морквою

Голубці без томатного соуса
Голубці без томатного соуса

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • 1 маленька білокачанна капуста
  • 300 г м'ясного фаршу
  • 1 морква
  • 100 г рису
  • 3 ст. л. сметани 20%
  • 1 цибулина
  • 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Капусту розділити на листя, надрізати качан.
  2. Листя відварити в окропі 2-3 хвилини і дати охолонути.
  3. У миску скласти фарш, відварений до напівготовності рис, дрібно нашатковану цибулину і яйце. Добре перемішати, посолити і поперчити.
  4. Викласти на кожен лист капусти по дві столові ложки фаршу і загорнути. Укласти в сковороду з розігрітою олією і трохи обсмажити з двох сторін по 2 хвилини.
  5. Засипати зверху тертою морквою і залити сметаною, розмішанною в склянці кип'яченої води.
  6. Закрити кришкою і тушкувати 30-40 хвилин. Викласти на блюдо посипати дрібно нарізаним кропом.

Голубці з фаршем в духовці

Голубці в духовці
Голубці в духовці

Час приготування:

  • 2.5 години

Інгредієнти:

  • 400 г м'якоті яловичини (лопатка, шия)
  • 250 г м'якоті свинини (окіст, лопатка)
  • 1 пучок збірної зелені (кріп, петрушка, базилік)
  • 1 невеликий качан капусти
  • 1/3 склянки рису
  • 1 середня цибулина
  • Оливкова олія
  • Сіль, мелений чорний перець

Для соусу:

  • 1 велика цибулина
  • 1 середня морквина
  • 1 великий солодкий червоний перець
  • 1 ч. л. сушеного базиліка
  • Оливкова олія
  • Сіль, мелений чорний перець
  • 600 г подрібнених помідорів у власному соку

Спосіб приготування:

  1. Зробіть томатний соус для голубців. Очистіть цибулю і моркву, у солодкого перцю видаліть плодоніжки і насіння. Цибулю і солодкий перець наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на тертці. У сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю до м'якості. Покладіть моркву і солодкий перець і смажте ще 7-10 хвилин. Додайте помідори і готуйте ще 3-5 хвилин, посоліть, поперчіть і всипте сушений базилік.
  2. М'ясо наріжте середніми шматками і пропустіть через м'ясорубку з середньою решіткою.
  3. Закип'ятіть воду в каструлі і відваріть рис до напівготовності, 10 хвилин. Відкиньте рис на сито і злегка остудіть.
  4. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Обсмажте цибулю на середньому вогні до золотистого кольору.
  5. Дрібно наріжте зелень. Додайте цибулю в фарш разом з рисом, зеленню, сіллю і перцем і добре перемішайте.
  6. Покладіть качан капусти у велику каструлю, залийте окропом і варіть 5-7 хвилин. Перекладіть капусту в друшляк і дайте стекти воді. Маленьким ножем зріжте листя біля основи і акуратно зніміть його.
  7. Покладіть лист капусти на дошку. Тримаючи дуже гострий ніж паралельно дошці, зріжте потовщення в тому місці, де лист прикріплювався до качані – він повинен бути всюди однакової товщини. Покладіть в центр листа 1-2 ст. л. фаршу і загорніть конвертом.
  8. Розігрійте велику сковороду з оливковою олією на середньому вогні і обсмажте голубці з двох сторін до рум'яної скоринки. Перекладіть голубці в форму для запікання і залийте томатним соусом. Накрийте деко фольгою і поставте в духовку, розігріту до 190 ˚С, на 1 годину 15 хвилин.
  9. Подавайте голубці зі сметаною.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, як приготувати з фаршу ідеальні котлети . Ми також ділилися кращими ідеями страв з фаршу .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти