Цей осінній пиріг схожий на найніжніший чізкейк з тонким вершково-кавовим смаком і ароматом. Шматочки соковитих слив надають десерту приємну кислинку. Метушні з таким пирогом небагато, продукти дуже прості і доступні, а результат – вище всяких похвал.
Сливовий пиріг "Капучино"
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 203 ккал на 100 г
Складові:
- 250 г борошна
- 800 г слив
- 750 г сиру
- 5 яєць
- 110 г цукру
- 125 г вершкового масла
- 80 г меленого мигдалю
- 150 мл жирних вершків
- 5 ст.л. розчинного капучино
- 2 ст.л. крохмалю
- 0.5 ч.л. розпушувача
- 1 щіпка солі
- Цукрова пудра – для прикраси
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста борошно необхідно змішати з меленим мигдалем, розпушувачем і дрібкою солі. Додати 60 г цукру і 125 г холодного вершкового масла, порізаного дрібними кубиками. Порубати все в крихту, додати 2 яйця і замісити тісто.
- Розкачати його тонко на посипаній борошном поверхні і викласти в глибоке деко 20 х 40 см. Прибрати деко з тістом в холодильник на півгодини.
- Тепер приготувати сирну начинку. Для цього розчинити порошок для приготування капучино в 4 столових ложках окропу і злегка остудити. Потім 3 яйця збити з 50 г цукру до білого кольору. Додати сир, крохмаль і каву.
- Вершки збити до м'яких піків і акуратно підмішати до сирного крему.
- Нагріти духовку до 200 градусів. Вийняти з холодильника деко з тістом і часто наколоти виделкою, щоб при випіканні корж не вигинався.
- Зверху викласти сирну начинку, а на неї – половинки вимитих слив без кісточок зрізами вниз. Випікати пиріг 40 хвилин.
Як подавати пиріг
Остудити в формі і розрізати на шматки. Посипати цукровою пудрою і подавати до чаю або кави.
Дивіться відео, як вибрати сир на ринку і в магазині:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сливового пирога з корицею, а також розповідали, як зробити сливовий мармелад.