I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

3 рецепти незвичайних пирогів з яблуками до Спасу

Про шарлотку не йтиметься. З яблуками можна приготувати "Невидимий" пиріг, у якому майже немає тіста, відкритий тарт Татен і соковитий пиріг з просоченням зі згущеного молока і кефіру

Коли, як не тепер, пекти пироги зі свіжих, цього сезону яблук? Тим паче сьогодні Яблучний Спас. Привід подвійний. Можна приготувати вашу улюблену шарлотку, а можна – пишні пиріжки з яблучною начинкою. Але можна трохи відійти від традицій і пригостити близьких по-справжньому смачними пирогами, їхні рецепти знайдете нижче. А як зібратися на пікнік за вигідними цінами, дізнаєтеся з цього матеріалу.

Яблучний пиріг "Невидимий"

Яблучний пиріг "Невидимий"
Яблучний пиріг "Невидимий"

Реклама

Цей яблучний пиріг отримав свою назву завдяки тому, що основна маса десерту – це тонкі яблучні дольки, а самого тіста в ньому практично не видно.

Складові

  • 60 г борошна
  • 50-70 г цукру
  • 2 яйця
  • 10-15 г розпушувача
  • 90 мл молока
  • 1 ст. л. коньяку або рому
  • 1 ч. л. екстракту ванілі
  • 2 ст. л. олії
  • 3 великих яблука

Для заливки

Реклама
  • 1 яйце
  • 50-80 г цукру
  • 2 ст. л. розтопленого вершкового масла
  • 3 ст. л. мигдальних пелюсток

Спосіб приготування

  1. Змішати борошно, розпушувач і цукор. Окремо збити яйця і влити в суху суміш.
  2. Додати молоко і розмішати.
  3. Додати ванільний екстракт, коньяк і олію. Перемішати вінчиком.
  4. Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати тонкими пластинками.
  5. Фрукти викласти в тісто, перемішати.
  6. Форму застелити папером для випічки. Вилити тісто, розрівняти яблука зверху. Випікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 25-30 хвилин, до золотистого кольору.
  7. Для заливки збити яйця з цукром до піни, додати вершкове масло і перемішати. Заливку вилити на гарячий пиріг, щедро посипати мигдальними пелюстками і знову відправити в духовку на 10-15 хвилин.
  8. Готовий яблучний пиріг остудити у формі. Потім поставити на ніч у холодильник, щоб він добре охолов.

Читайте також:

Тарт Татен з яблуками

Тарт Татен з яблуками
Тарт Татен з яблуками

Реклама

За легендою, пиріг є випадковим винаходом однієї із сестер Татен, які в XIX столітті мали в провінції однойменний готель. За легендою, жінка похапцем поставила пиріг у піч "навиворіт", і так і подала його до столу.

Складові

  • 200 г борошна
  • 175 г вершкового масла
  • 5 ст. л. крижаної води
  • 1 щіпка солі
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 150 г цукру
  • 1 кг твердих яблук

Спосіб приготування

  1. Просіяти борошно і натерти в нього 100 г холодного масла. Додати сіль, половину пакетика ванільного цукру. Поступово додаючи воду, замісити тісто. Загорнути його в харчову плівку і поставити в холодильник на півгодини.
  2. Яблука очистити від шкірки і розрізати на четвертинки.
  3. На сковороді, в якій випікатиметься пиріг, розтопити 75 г вершкового масла і цукор на слабкому вогні. Коли цукор почне темніти по краях, розмішати суміш ложкою і посипати ванільним цукром.
  4. Зняти сковороду з вогню і викласти по колу четвертинки яблук.
  5. Повернути сковороду на мінімальний вогонь на 10-15 хвилин. Розмішувати не потрібно.
  6. Розігріти духовку до 180 градусів.
  7. Тісто розкачати в пласт завтовшки близько 4 мм. Накрити ним яблука, зайве тісто загорнути всередину. Зверху наколоти виделкою.
  8. Випікати близько 40 хвилин – до зарум'янювання тіста. Потім дістати з духовки і дати кілька хвилин постояти. Провести ножем між пирогом і стінками форми. Накрити великою тарілкою і швидко перевернути. Весь пиріг має опинитися на тарілці.
  9. Подавати пиріг теплим, доповнивши вершковим морозивом.

Читайте також:

Яблучний пиріг з просоченням

Яблучний пиріг з просоченням
Яблучний пиріг з просоченням

Особливість цього пирога полягає в тому, що після випічки він заливається сумішшю кефіру і згущеного молока. Так виходить дуже ніжний і соковитий десерт.

Складові

  • 1 склянка цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 80 мл олії
  • 2 яйця
  • 200 г борошна
  • 0,5 ч. л. соди
  • 1 ч. л. кориці
  • 2 яблука
  • Сіль

Для заливки

  • 150 мл згущеного молока
  • 150 мл кефіру

Спосіб приготування

  1. Яблука помити і нарізати кубиками.
  2. Вершкове масло розтопити і трохи остудити. У миску влити вершкове масло, олію, цукор, додати два яйця. Добре збити вінчиком.
  3. Борошно змішати із содою, корицею і дрібкою солі. Додати борошняну суміш у яєчну, добре перемішати.
  4. Тісто має вийде густим, тому за необхідності всипати ще борошна.
  5. Додати яблука і знову перемішати.
  6. Чашу мультиварки змастити олією і викласти в неї тісто, розрівняти.
  7. Увімкнути мультиварку в режим "Випічка". Готувати пиріг 45 хвилин, потім перевернути і пекти ще близько 15 хвилин або до сухої зубочистки. Остудити пиріг.
  8. Для заливки змішати кефір і згущене молоко до однорідності.
  9. За допомогою зубочистки часто наколоти пиріг. Потім повільно полити заливкою. Дати настоятися мінімум годину, а краще залишити просочуватися на ніч.
  10. Злегка посипати яблучний пиріг меленою корицею і прикрасити листям м'яти.

Якщо любите несолодку випічку, то пиріжки самоси з овочами будуть вам до смаку. Їхній рецепт – у відео.

5 рецептів святкових страв до Спасу знайдете тут.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти