Сливове варення з корицею та апельсином – це просто, незвично і дуже смачно. Кількість цукру залежить від солодості фруктів, тому регулюйте її на свій смак. А якщо вийшло занадто солодко, додайте сік лимона.
Варення зі слив з апельсином і корицею
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 281 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг слив
- 3 склянки цукру
- 1 апельсин
- 1/2 палички кориці
Спосіб приготування:
- Сливи помити, видалити кісточки.
- Засипати сливи цукром і залишити на кілька годин.
- За допомогою гострого ножа зняти з апельсина цедру, зрізуючи її смужками (тільки оранжеву частину).
- Як тільки сливи пустять сік, додати цедру і корицю.
- Поставити варитися приблизно на 30 хвилин.
- Видалити цедру і корицю, розкласти варення по стерилізованим банкам. Закрити.
Як зберігати сливове варення
Тримайте заготовку в сухому прохолодному місці подалі від відкритих сонячних променів.
Дивіться відео, як приготувати сливовий соус ткемалі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти сливовий коблер. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом горіхового тарта з чорницею і сливами.