"Свіжа, горіхова, злегка пряна заправка домашнього приготування перетворює цей простий курячий салат ", – говорить Джеймі Олівер, відомий британський шеф-кухар.
Дивіться відео, як приготувати салат з куркою і хурмою:
Салат з куркою і огірками
Час приготування:
- 1 годину + час на охолодження
Калорійність:
- 553 ккал на порцію
Інгредієнти:
Для курки:
- 1,3 кг курки хорошої якості
- Кілька горошин чорного перцю
- Кілька лаврових листов
- 2 чайні ложки меленого насіння кумина
- 1 жменя мигдаля
Для заправки:
- 2 столові ложки знежиреного натурального йогурту
- 3 столових ложки нежирного майонезу, приготованого з яєць вільного вигулу
- 2 лимона, сік і цедра
- 1 огірок, очищений і нарізаний кубиками
- 1 маленька зв'язка свіжого базиліка, листя порвати руками
Для подачі:
- 4 великі жмені салатного міксу
Спосіб приготування:
- Помістіть курку у велику каструлю, залийте водою, додайте перець і лавровий лист і доведіть до слабкого кипіння. Варіть близько 40 хвилин. Якщо можете, залиште курку остигати в рідини.
- Вийміть курку, зніміть шкірку і подрібніть м'ясо. Підсушіть кумін і мигдаль на гарячій сковороді і дайте їм охолонути.
- Для приготування заправки змішайте у великій мисці йогурт, майонез і цедру лимона і сік. Додайте курку, огірок, кумін і мигдаль разом з порваним базиліком.
- Добре перемішайте і подавайте на подушці з салатного міксу.
Корисна порада
Мигдаль в рецепті можна замінити волоськими горіхами або фундуком. А замість огірків взяти кисло-солодкі яблука.
Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера . "Сьогодні" також писали, як приготувати салат з грушею і гранатом .