Оселедець під шубою – класичний салат на Новий рік . Але з оселедцем можна приготувати не тільки цю страву.
Дивіться відео, як приготувати оселедець по-шведськи:
Пропонуємо незвичайний салат з оселедця з перепелиними яйцями, зеленню і пармезаном від Юлії Висоцької.
"Найсмачніший оселедець – в Амстердамі, звідти і рецепт", – говорить вона.
Салат з оселедцем на Новий рік
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 428 ккал на порцію
Інгредієнти на 4 порції:
Для заправки:
- Половина лимона
- 4 ст. л. соняшникової олії
- 1 щіпка меленого чорного перцю
- 1 щіпка морської солі
Для салату:
- 1 великий жирний оселедець
- 10 перепелиних яєць
- 1 пучок листового салату
- 1 пучок зеленої цибулі
- 50 г пармезану
Спосіб приготування:
- Перепелині яйця зварити круто, залити холодною водою, а потім акуратно очистити від шкаралупи і розрізати навпіл.
- Оселедець почистити і нарізати невеликими шматочками.
- Салат і зелена цибуля порізати дрібно.
- Сир натерти на тертці.
- Викласти салат на велику тарілку, зверху розкласти половинки яєць і шматочки оселедця. Посипати зеленою цибулею і натертим сиром.
- З половинки лимона вичавити сік.
- Приготувати заправку, змішавши соняшникову олію з лимонним соком, сіллю і перцем.
- Полити салат заправкою, перемішувати не потрібно.
Корисна порада
Замість перепелиних яєць можна взяти курячі, а замість зеленої цибулі – шніт-цибулю.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат "Соняшник" на Новий рік . "Сьогодні" також ділилися рецептами салату "Грибна поляна" .