Головна Сьогодні

Рибне філе в духовці з овочами: рецепт дня

Готуємо запечене рибне філе на "овочевий подушці"

Запечена морська риба і овочами в духовці – це легка, корисна і дуже смачна страва. Ви можете готувати за цим рецептом тріску, камбалу, форель, тилапию або пангасіуса, а овочі вибрати по сезону.

Дивіться відео, як приготувати коропа по-азійському:

Рибне філе в духовці з овочами

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 91 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 3 великих філе морської білої риби
  • Сік половини лимона
  • 4 ст.л. оливкового масла
  • 1 середня цибулина
  • 1 великий червоний солодкий перець
  • 1/2 ч.л. цукру
  • 1 середня морква
  • 1 середній молодий кабачок-цукіні
  • 1 велика цибулина цибулі-порею
  • Сіль і мелений чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Рибу посипати сіллю і перцем, полити соком лимона, накрити і залишити на півгодини.
  2. Морква очистити і нарізати невеликими кубиками. Кабачки також нарізати кубиками
  3. Лук очистити, половину відкласти, а другу половину нарізати кубиками.
  4. Лук-порей розрізати уздовж навпіл, розібрати на пластини і дуже ретельно промити. Потім нарізати світлу частину півкільцями.
  5. У посуді, яку можна ставити і на плиту, і в духовку, розігріти половину оливкового масла. Готувати на середньому вогні цибулю, моркву, кабачки і цибулю-порей з дрібкою солі, часто помішуючи, до м'якості, близько 7 хвилин. Злегка поперчити овочі і відставити в бік.
  6. Відкладену половину цибулини нарізати уздовж півкільцями.
  7. У солодкого перцю видалити насіння і перегородки і нарізати його тонкими довгими смужками.
  8. У невеликій сковороді розігріти другу половину оливкової олії. Готувати на ньому цибулю і солодкий перець з дрібкою солі і з цукром, часто помішуючи, до м'якості, 5 хвилин. Сильно засмажувати овочі для цього рецепту не потрібно, вони будуть продовжувати готуватися в духовці.
  9. Філе риби дістати з маринаду і викласти на овочеву подушку в форму. Зверху викласти цибулю з солодким перцем.
  10. Поставити форму в розігріту до 190 ºC духовку на 15-25 хвилин, в залежності від товщини рибного філе.

Як подавати рибу

Подавати рибу гарячою як основну страву. Як гарнір використовувати "овочеву подушку".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати рибне філе в горіховій паніровці . "Сьогодні" також ділилися рецептом рибного філе в мультиварці .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти