Смажена риба буде смачнішою, якщо приготувати її в горіховій паніровці. У нашому рецепті використовуються волоські горіхи, але ви можете замінити їх фундуком або мигдалем.
Дивіться відео, як приготувати коропа по-азійськи:
На гарнір до риби підійде тушкована стручкова квасоля або запечена з пряними травами картопля .
Смажена риба в горіховій паніровці
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 281 ккал на 100 г
Складові:
- 750 г риби (тріски, хека)
- 2 яйця
- 100 г борошна
- 4 ст.л. соняшникової олії
- 50 г очищених волоських горіхів
- 50 г панірувальних сухарів
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Наріжте рибу порційними шматками, збризніть лимонним соком. Натріть спеціями, обваляйте в борошні.
- Зніміть лимонну цедру. Вичавіть лимонний сік. Наріжте горіхи. Змішайте і додайте панірувальні сухарі.
- В окремій мисці збийте яйця, посоліть. Опустіть рибу в кляр, паніровку і обсмажуйте протягом чотирьох хвилин з кожного боку.
- Після приготування викладіть рибу на тарілку.
- Подавайте з зеленню, скибочками лимона і соусом тартар.
Як вибрати якісну рибу
- Зверніть увагу на зябра . Якщо риба свіжа, то зябра повинні бути яскраво-червоного, а іноді темно-червоного кольору. Якщо зябра білі, сірі або почорнілі – таку рибу брати не варто.
- Прінюхатесь до риби . Свіжа річкова риба злегка пахне річкою, а морська – морем. Якщо у риби яскраво виражений запах або взагалі від неї не зовсім приємно пахне, то риба несвіжа.
- У свіжої риби очі опуклі і прозорі . Якщо очі запали, стали каламутними або взагалі налилися кров'ю – риба пролежала на прилавку занадто довго.
- Якщо хочеться невеликий шматок риби у вигляді філе – натисніть на нього пальцем (як при перевірці м'яса). У свіжої риби м'ясо пружне і соковите, швидко відновлює форму.
- Якщо ви вирішили купити оброблену рибу , Загляньте їй в черевце. У досить довго пролежали на прилавку примірників кістки самі відстають від м'яса. У свіжої ж риби кістки відстають дуже важко.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сибаса в солі . "Сьогодні" також ділилися рецептом запеченої тріски з помідорами чері .