Лимонне печиво, приготоване за цим рецептом, виходить дуже ніжним, ароматним і повітряним. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде приблизно 20-30 штук.
Лимонне печиво по-італійськи
Складові:

- 2 склянки борошна
- 2/3 склянки манки або семоліни
- 1 ч.л. соди або розпушувача
- 1/2 ч.л. солі
- 110 г вершкового масла
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 стакан цукру плюс для посипання
- 1 велике яйце
- 1 яєчний жовток
- цедра і сік 1 лимона
- 2 ст.л. лімончелло або рому
- 1/2 ч.л. екстракту ванілі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Змішати в мисці всі сухі інгредієнти (борошно, манку, розпушувач або соду, сіль).
- Збити міксером м'яке вершкове масло разом з оливковою олією. Всипати цукор і збити до отримання однорідної маси. Додати яйце і жовток, добре перемішати. Потім додати дрібно натерту цедру і сік лимона, лімончелло і ванільний екстракт. Ще раз ретельно перемішати.
- Замісити тісто, скачати його в кулю і поставити в холодильник на годину.
- Розігріти духовку до 180 С. Сформувати з тіста кульки, добре обваляти їх в цукрі і викласти на деко, застелене пергаментним папером.
- Випікати печиво близько 15 хвилин до золотистого кольору. Перед подаванням остудити.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом смачного десерту з вівсяним печивом. Мы також писали, як приготувати смачне пісне печиво. Крім цього, ми розповідали, як зробити печиво з житнього борошна за рецептом Валентини Хамайко.
Дивіться відео, як приготувати італійський лікер лімончелло: