Десерт за 5 хвилин: полуничний трайфл з вівсяним печивом

Швидкий, смачний і дуже ефектний літній десерт

Трайфл – популярний кількашаровий десерт англійської кухні. Ви можете готувати його не тільки з полуницею, але і з малиною, чорницею, бананами або персиками.

Полуничний трайфл з вівсяними печивом

Реклама

Інгредієнти на 3-4 порції:

  • 1,5 склянки свіжої або замороженої полуниці
  • 2 ст.л цукрової пудри або за смаком
  • щіпка ваніліну
  • 200 г вівсяного печива

Для крему:

  • 1 стакан жирної сметани або вершків
  • 2 ст.л. цукрової пудри


Рецепт приготування:

Реклама
  1. Полуницю помити і обсушити. Якщо ягоди заморожені, дати їм відтанути і злити зайвий сік.
  2. Нарізати полуницю слайсами або збити в блендері разом з цукровою пудрою і ваніліном.
  3. Вівсяне печиво розкришити і насипати в стаканчики. Зверху розподілити полуничне пюре (нарізані слайсами ягоди потрібно буде присипати цукровою пудрою, змішаною з ваніллю) і шар збитою з цукровою пудрою сметани. Повторити шари.
  4. Поставити десерт в холодильник на 1 годину. За бажанням прикрасити полуничний трайфл листочками свіжої м'яти.

Порада: полуницю можна скропити фруктовим лікером: апельсиновим, лимонним або кокосовим.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, з чого складаються торти, від яких не товстішають. Також сайт "Сьогодні" повідомляв, як вибрати якісні кондитерські вироби.

Дивіться відео, як приготувати вершковий крем з коньяком:

Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти