Чевапчичі – це балканська страва, яка становить собою невеликі смажені ковбаски з фаршу (яловичого, свинячого). У класичному рецепті м'ясо повинно нарубуватися ножем, а не подрібнюватись через м'ясорубку.
Чевапчичі подають з великою кількістю нарізаної кільцями цибулі і свіжим білим хлібом (питою). На гарнір також подають нарізані овочі (перець, помідори) або смажену картоплю.
Чевапчичі з яловичини

Інгредієнти:
- 500 г яловичого фаршу
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 ч.л. майорану
- сіль, перець
- гостра паприка
Рецепт приготування:
- Цибулю очистити і нарізати кубиками.
- Часник дрібно нарізати або пропустити через прес.
- Ретельно перемішати фарш, додати сіль, часник, цибулю і спеції.
- Сформувати довгасті котлетки завбільшки з великий палець руки, обсмажити до хрусткої скоринки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Чевапчичі зі змішаного фаршу
Інгредієнти:
- 300 г свинини
- 300 г яловичини
- сіль, перець
- приправа до м'яса
- 1,5 ст.л. борошна
- 3 зубчики часнику
- 1 яйце
- зелень
- рослинна олія
Рецепт приготування:
- М'ясо помити, розрізати на шматки і посікти.
- Окремо змішати яйце, сіль, перець, приправу до м'яса і пропущений через прес часник. Вилити суміш до фаршу і добре перемішати.
- Додати борошно, ще раз перемішати. Накрити фарш плівкою і поставити до холодильника на 20 хвилин.
- З фаршу зробити невеликі ковбаски і обсмажити їх по 2-3 хвилини з кожного боку на розігрітій з олією сковороді.
- Подавати чевапчичі гарячими, посипавши рубаною зеленню.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати курячий шашлик з огірковим соусом. Ми також повідомляли, у скільки обійдеться пікнік із шашликом на природі. Крім цього, ми ділилися рецептами маринадів для шашлику.
Дивіться відео, як зробити пристрій для швидкого приготування люля-кебаба:
Читайте також: