Навесні починається сезон пікніків і вечірок на свіжому повітрі. Пропонуємо вам приготувати свинячі стейки в ароматному маринаді. Це чудова альтернатива звичному шашлику зі свинини, адже тонкі шматки м'яса швидше смажаться, виходять соковитими і смачними.
Свинячі стейки на грилі
Складові:
- 750 г свинячої вирізки
- 50 мл соєвого соусу
- 100 мл томатного соусу
- 50 мл оливкової олії
- сіль, мелений перець
- сік половини лимона
- 2-3 гілочки розмарину
Рецепт приготування:
- М'ясо помити і нарізати скибочками завтовшки 1.5 см.
- Приготувати маринад із соєвого соусу, томатного соусу, оливкової олії, солі, перцю, гілочок розмарину і лимонного соку. Додати м'ясо і маринувати мінімум 2 години.
- Вийняти свинину з рідини і обсушити. Обсмажити з двох сторін на решітці, встановленої над вугіллям, або на сковороді гриль. Готове м'ясо накрити фольгою, щоб зберегти тепло.
- Подавати свинячі стейки разом з запеченою картоплею або салатом зі свіжих овочів.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати плов з баранини на багатті в казані. "Сегодня" також ділилися рецептом свинячого шашлику в гранатовому маринаді. Крім цього, ми розповідали, як запекти картоплю у фользі на багатті.
Дивіться відео, як оригінально приготувати шашлик: