Головна Сьогодні

Шашлик у маринаді з цибулі: три рецепти для пікніка

Маринад з цибулі – один із найпростіших і вдалих

Шашлик готується тільки над вугіллям без полум'я. Жар вугілля дозволяє і достатньо просмажити м'ясо, і красиво його зарум'янити. Зазвичай шашлик готується 15-20 хвилин.

Шашлик зі свинини у простому цибульному маринаді

bbq-3142893_960_720
Шашлик зі свинини з цибулею
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 2 кг свинячого ошийка
  • 500 г ріпчастої цибулі
  • сіль, чорний мелений перець

Рецепт приготування:

1. М'ясо помити і порізати на шматки.

2. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Її також можна подрібнити блендером.

3. М'ясо посолити, поперчити і перемішати з цибулею. Залишити маринуватися на 2 години.

4. Дістати м'ясо з маринаду і струсити надлишки. Нанизати свинину на шампури.

5. Підготувати вугілля. Воно не має бути занадто розпечене. Обсмажити до м'ясо до готовності, час від часу перевертаючи.

Шашлик зі свинини з цибулею та спеціями

meat-476383_960_720
Шашлик зі свинини зі спеціями
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 2 кг нежирної свинини
  • 500 г ріпчастої цибулі
  • хмелі-сунелі
  • спеції для шашлику
  • спеції для свинини
  • морська сіль

Рецепт приготування: 

1. У велику миску викласти нарізану кільцями цибулю.

2. Зверху покласти м'ясо, нарізане шматочками розміром із сірникову коробку. Додати спеції.

3. Потім чергуючи шари (цибуля, свинина, прянощі), викласти все м'ясо.

4. Накрити миску тарілкою і поставити зверху щось важке (наприклад, банку з водою).

5. Залишити маринуватися на ніч.

Шашлик в часниково-цибульному маринаді з помідорамиbarbecue-84671_960_720

Шашлик з цибулею і помідорами
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 1.5 кг м'яса (курки або свинини)
  • 3 цибулини
  • 5 зубчиків часнику
  • 300 г помідорів
  • суміш мелених перців
  • сушені італійські трави

Рецепт приготування: 

  1. Порізати м'ясо середніми шматками. Додати дрібно нарізані помідори.
  2. Далі подрібнити часник, нарізати півкільцями цибулю і додати все до м'яса. В кінці додати спеції. Накрити кришкою і залишити на 2-3 години.
  3. Нанизати м'ясо на шампури і обсмажити над вугіллям до готовності.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати курячий шашлик з огірковим соусом. Ми також повідомляли, скільки вам обійдеться пікнік із шашликом на природі. Крім цього, ми ділилися рецептами маринадів для шашлику 

Дивіться відео, як оригінально приготувати шашлик:

Всі подробиці в спецтемі Найкращі рецепти для пікніків

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти