Головна Сьогодні

Пісна випічка: рецепт булочок з корицею і родзинками

Вони доповнять ваше меню

Усі, хто щороку дотримується посту, знають – різноманітність меню на всі ці 7 тижнів у наших руках. Якщо хтось думав, що в цей період на ваших столах не буде випічки, то це не так. Наприклад, можна приготувати пишні булочки з корицею і родзинками.

Для того, щоб вибрати чудовий подарунок, скористайтеся ідеями з березневого календаря свят.

Пісні плюшки з корицею

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 259 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 480 г (3 склянки) борошна
  • 1 склянка (250 мл) теплої води
  • 6-7 ст. л. рафінованої олії
  • 5-6 ст. л. цукру
  • 12-13 г пресованих дріжджів або 5 г (1 ч. л. з гіркою) сухих дріжджів
  • 0,5 ч. л. солі

Для начинки:

  • 1-2 ст. л. родзинок
  • 1-2 ч. л. меленої кориці
  • 1-2 ст. л. рафінованої олії
  • 1-2 ст. л. цукру

Для прикраси:

  • Цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. Замісити тісто. Дріжджі розчинити в теплій воді, додати цукор, сіль і олію. Поступово додавати просіяне борошно, ретельно вмішуючи кожну порцію.
  2. Спочатку перемішувати ложкою, а коли тісто стане досить густим, продовжити заміс руками. Борошно додавати, доки тісто не перестане бути липким. Треба намагатися обійтися найменшою кількістю борошна: тоді випічка буде повітряною і м'якою. Наприкінці залишити тісто на сухому робочому столі на 5-7 хвилин.
  3. Ємність для підходу тіста змастити масломолією, покласти в неї скачане в кулю тісто й накрити харчовою плівкою або вологим рушником.
  4. Поставити тісто в тепле місце для підходу на 2-3 години, доки воно не збільшиться в об'ємі втричі. У процесі підходу бажано тісто обім'яти 1-2 рази.
  5. Тісто, що підійшло обмять, скачати в кулю і надрізати його ножем хрест-навхрест, а потім руками розгорнути кути і надати тісту форму квадрата.
  6. Розкачати цей квадрат у прямокутний пласт завтовшки 4-5 мм, змастити його олією, рівномірно розподілити на ньому промиті родзинки, посипати цукром і корицею.
  7. Скачати пласт у щільний рулет, ретельно защепнути краї. Розрізати рулет на шматочки завдовжки 7-8 см. Поставити їх на відстані 3-4 см один від одного в круглу роз'ємну форму, застелену папером для випічки.
  8. Накрити форму рушником і залишити для вистоювання на 15-20 хвилин.
  9. Випікати булочки в нагрітій до 200градусів духовці 25-30 хвилин. Коли верх булочок зарум'яниться, потрібно прикрити їх фольгою і пекти до готовності.
  10. Теплі булочки посипати просіяною цукровою пудрою.

Тут знайдете ще 3 рецепти пісної смачної випічки.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти