"Рецепт чарівного мармеладу" Обліпиха-Ананас-Яблуко". Записуємо і готуємо! Відразу скажу, що тут важлива точність, без ваг і градусника вам не обійтися. Так що будьте уважні", – написала Ліза в своєму Instagram.
Осінній мармелад від Лізи Глинської
Інгредієнти:
- 200 г яблучного пюре
- 200 г ананасового пюре
- 150 г обліпихового пюре (без кісточок)
- 550 г цукру
- 16 г яблучного пектину (можна E440 пектин або "жовтий") + 60 г цукру
- 140 г сиропу глюкози
- 5 г лимонної кислоти
- 1 ст.л. води
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Очистіть яблука від шкірки і насіння, наріжте невеликими шматочками, залийте водою і проваріть до м'якості. Злийте воду, пробийте яблука блендером до стану пюре.
- З'єднайте яблучне, ананасове й обліпихове пюре. Додайте цукор і сироп глюкози, трохи прогрійте.
- У мисці змішайте пектин і 60 г цукру, влийте 1/3 теплого пюре, перемішайте віночком і поверніть в сотейник до іншої частини пюре. Перемішайте. На середньому вогні, помішуючи, варіть до 108 градусів. Слідкуйте, щоб пюре не пригоріло.
- Розчиніть лимонну кислоту в 1 ст.л. води і, коли градус досягне 108, зніміть з вогню сотейник і влийте цю кислу водичку в пюре, перемішайте. Відразу залийте гарячий мармелад в форми. Це можуть бути і силіконові формочки і металева рамка. Змащувати їх нічим не потрібно. Ми залишаємо мармелад при кімнатній температурі на 8-12 годин.
- Зберігати мармелад можна 2-2.5 місяці в сухому, темному місці, в щільно закритому контейнері, дбайливо уклавши між листами пергаменту. Перед подачею обваляйте мармелад в дрібному цукрі. Смачного мармеладу вам!
Порада: для пюре використовуйте свіжий або заморожений ананас.
Нагадаємо, раніше Ліза Глинська ділилася рецептом печива біскотті. Вона також розповіла, як приготувати домашній зефір.