I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Осінній мармелад з обліпихи, яблука й ананасів: рецепт від Лізи Глинської

Осінній мармелад з обліпихи, яблука й ананасів: рецепт від Лізи Глинської

"Рецепт чарівного мармеладу" Обліпиха-Ананас-Яблуко". Записуємо і готуємо! Відразу скажу, що тут важлива точність, без ваг і градусника вам не обійтися. Так що будьте уважні", – написала Ліза в своєму Instagram.

Осінній мармелад від Лізи Глинської

Реклама
42318209_281059759408813_5170080677614951170_n
Мармелад з обліпихи
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Інгредієнти:

Реклама
  • 200 г яблучного пюре
  • 200 г ананасового пюре
  • 150 г обліпихового пюре (без кісточок)
  • 550 г цукру
  • 16 г яблучного пектину (можна E440 пектин або "жовтий") + 60 г цукру
  • 140 г сиропу глюкози
  • 5 г лимонної кислоти
  • 1 ст.л. води

Рецепт приготування:

  1. Очистіть яблука від шкірки і насіння, наріжте невеликими шматочками, залийте водою і проваріть до м'якості. Злийте воду, пробийте яблука блендером до стану пюре.
  2. З'єднайте яблучне, ананасове й обліпихове пюре. Додайте цукор і сироп глюкози, трохи прогрійте.
  3. У мисці змішайте пектин і 60 г цукру, влийте 1/3 теплого пюре, перемішайте віночком і поверніть в сотейник до іншої частини пюре. Перемішайте. На середньому вогні, помішуючи, варіть до 108 градусів. Слідкуйте, щоб пюре не пригоріло.
  4. Розчиніть лимонну кислоту в 1 ст.л. води і, коли градус досягне 108, зніміть з вогню сотейник і влийте цю кислу водичку в пюре, перемішайте. Відразу залийте гарячий мармелад в форми. Це можуть бути і силіконові формочки і металева рамка. Змащувати їх нічим не потрібно. Ми залишаємо мармелад при кімнатній температурі на 8-12 годин.
  5. Зберігати мармелад можна 2-2.5 місяці в сухому, темному місці, в щільно закритому контейнері, дбайливо уклавши між листами пергаменту. Перед подачею обваляйте мармелад в дрібному цукрі. Смачного мармеладу вам!

Порада: для пюре використовуйте свіжий або заморожений ананас.

Нагадаємо, раніше Ліза Глинська ділилася рецептом печива біскотті. Вона також розповіла, як приготувати домашній зефір.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти