Головна Сьогодні

Як приготувати домашній зефір: рецепт Лізи Глінської

Під час приготування використовуйте агар-агар

Домашній зефір буде надзвичайно смачним, якщо ви приготуєте його за рецептом переможниці відомого кулінарного шоу Лізи Глінської. Беріть для зефіру тільки ароматні яблука з великою кількістю пектину. І зверніть увагу: в цьому рецепті фігурує агар-агар. Теоретично його можна замінити желатином, але тоді повністю зміниться технологія приготування.

Яблучний зефір: як приготувати

Зефір: рецепт в домашніх умовах
Зефір: рецепт в домашніх умовах
Фото: Pixabay

Інгредієнти:

Для фруктової основи:

  • 2 великих яблука (після запікання повинно вийти 200 г)
  • 200 г цукру
  • яєчний білок

Для сиропу:

  • 80 мл води
  • 220 г цукру
  • 4 г агар-агар
  • червоний харчовий барвник (за бажанням)

Рецепт приготування:

  1. Розріжте яблука навпіл, видаліть серцевину, запікайте в духовці (мікрохвильовці) при 180°С близько 15 хвилин. Очистіть яблука від шкірки, збийте блендером або перетріть через сито до стану пюре, додайте цукор, перемішайте, дайте охолонути.
  2. Яблучне пюре змішайте з половиною білка і збийте міксером. Коли маса збільшиться в об'ємі і посвітлішає, додайте білок, що залишився, і продовжуйте збивати ще кілька хвилин.
  3. Воду і агар-агар доведіть до кипіння, додайте барвник і цукор, і готуйте на середньому вогні ще близько 5 хвилин. Тонкою цівкою влийте гарячий сироп у фруктову основу, яку збиваєте. Маса збільшиться в об'ємі та почне гуснути. Збивайте ще 5-7 хвилин.
  4. Не зволікаючи, наповніть кондитерський мішок і відсадіть зефір на пергамент. Залиште на ніч, щоб він трохи підсох, потім посипте цукровою пудрою і з'єднайте половинки.

Нагадаємо, раніше ми ділилися смачними рецептами десертів на Новий рік.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти