За право називатися батьківщиною цієї солодощі й досі сперечаються Франція, Англія і Іспанія. Але це ніяк не заважає крем-брюле залишатися найпопулярнішим десертом. Смаки у нього можуть бути різними, але незмінним залишається одне – знаменита цукрова скоринка.
Крем-брюле від Даші Малахової
Складові:
- 750 мл жирних вершків (30%)
- 6 яєчних жовтків
- 120 г цукру
- 1 ст. л. тростинного цукру
- 1 стручок ванілі
- дрібка солі
Рецепт приготування:
- Змішайте жовтки з вершками, сіллю і білим цукром до однорідності.
- Розріжте стручок ванілі уздовж, вишкребіть ножем насіння і додайте до жовтків.
- Перецідіть суміш, розлийте по формах, помістіть в глибоке деко і влийте стільки гарячої води, щоб закрити форми на половину висоти.
- Готуйте крем-брюле в розігрітій до 120 С духовці 50-60 хвилин.
- Готовому крему дайте охолонути, а незадовго до подачі посипте тростинним цукром і поставте під розпечений гриль, щоб утворилася карамельна скоринка, на 1-2 хвилини.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом полуничної панна котти. Ми також розповідали, як приготувати сирно-шоколадне суфле.
Дивіться відео, як приготувати сметанне суфле з ягодами на сніданок:
Читайте також: