Чимало людей ретельно ставляться до вибору продуктів харчування, але далеко не всі при цьому замислюються про те, як їжа поєднується між собою. В результаті певні комбінації порушують злагоджену роботу травлення – все це призводить до збоїв у роботі шлунка.
Німецькі фахівці в інтерв'ю журналу Freundin назвали поєднання продуктів, які шкодять здоров'ю – в їх числі білий хліб з джемом, чорний чай з молоком і бургер з пивом.
Салат і нежирна заправка


Ця низькокалорійна комбінація шкідлива, оскільки перешкоджає повноцінному засвоєнню вітамінів. Деякі рослинні продукти потрібно вживати разом із жиром, щоб організм міг засвоювати і використовувати вітаміни.
Білий хліб і джем

І хліб, і джем містять занадто багато простих вуглеводів, що може викликати різкий стрибок рівня цукру в крові, а потім знову його падіння. Наслідками стануть сильна тяга до їжі і відчуття втоми.
Дивіться відео, що українці роблять із зіпсованими продуктами:
Бургер і пиво

У такій комбінації спочатку організм розщеплює алкоголь, а потім жир, який потрапляє у відкладення на животі та стегнах. Якщо і їсти бургер, то запивати краще просто водою.
Сочевиця і червоне вино

Поєднання келиха червоного вина зі стравами з сочевиці або соєвих бобів шкодить здоров'ю тим, що значно уповільнює засвоєння заліза. Для гарного засвоєння заліза потрібно вживати продукти, багаті на вітамін С.
Алкоголь і кофеїн

Багато хто вважає, що кава або інший напій з кофеїном допомагає протверезіти після сп'яніння. Це не так. Згідно з дослідженням Університету Темпл у Філадельфії, кофеїн послаблює седативні властивості алкоголю, але погіршує роботу мозку.
Чорний чай і молоко

Протизапальна дія чорного чаю нейтралізується молоком – молочні білки зв'язують антиоксиданти, що містяться в чаї, і перешкоджають їх засвоєнню організмом. У свою чергу кофеїн в чаї перешкоджає засвоєнню кальцію з молока.
Помідори і огірки

Два інгредієнти часто зустрічаються разом в салатах, але краще вибирати тільки один з них. Результати досліджень показали, що поєднання двох видів овочів може порушити біохімічні реакції в організмі. Це означає, що овочі не перетравляться належним чином.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, який чай корисно пити восени, а також повідомляли про найкорисніші продукти для сніданку.