Арахісова паста, знежирені йогурти, готові сніданки і ще два продукти, від яких варто відмовитися, якщо ви вирішили скоротити вживання цукру.
Йогурти з наповнювачами


Їх роблять із сухого молока і присмачують всілякими синтетичними добавками, підсолоджувачами, ароматизаторами і консервантами. У пляшечці питного йогурту ємністю 300 мл міститься 45 г цукру – майже 8 чайних ложок. Це в півтора раза більше, ніж весь денний максимум для дорослої людини.
Цільнозерновий хліб

Цільнозерновий хліб – популярний продукт серед прихильників здорового харчування. Але якщо ви думаєте, що він корисніший за свого білого побратима з рафінованого борошна, то факти свідчать про протилежне. Справа у тім, що такий хліб може містити штучні підсолоджувачі у вигляді кукурудзяного сиропу або патоки. Уважно дивіться на склад продукту, адже все залежить від виробника.

Арахісова паста

Її часто використовують для приготування печива, кремів, сендвічів і закусок. При виборі арахісової пасти потрібно обов'язково звернути увагу на її склад. Крім горіхів і солі не повинно бути ніяких інгредієнтів. Але іноді виробники додають звичайний цукор, а іноді тростинний. Одна ложка такої пасти може містити близько 2 г цукру, що досить багато.
Магазинні соуси

До складу абсолютно будь-якого соусу виробники додають цукор для поліпшення смаку. Це підсилює шкоду соусу і робить готовий продукт неймовірно калорійним і непридатним для людей, що стежать за власною вагою і вимушені контролювати рівень цукру в крові.
Мюслі і гранола

У гранолу і мюслі, які ми бачимо на прилавках, виробники додають мед, шоколадну крихту і різні підсолоджувачі. За даними, в 100 г граноли може міститися більше 6 столових ложок цукру. Якщо любите їсти гранолу і мюслі на сніданок, звертайте увагу на склад цих продуктів і вибирайте ті, що містять найменше цукру і підсолоджувачів.
Дивіться відео, як спекти вівсяне печиво без цукру:
Нагадаємо, раніше ми розповідали про продукти, які знижують рівень цукру в крові, а також повідомляли, до чого призводить регулярне вживання цукру.