Головна Сьогодні

Як вибрати яблука для випічки: поради Лізи Глінської

Дізнайтеся, як не помилитися при виборі яблук для пирогів і десертів

Яблука – корисний і універсальний продукт, з яким можна приготувати і шедевр кондитерського мистецтва, і звичні всім пироги або шарлотку. Але сортів яблук багато – як дізнатися, які підійдуть для вашої випічки? Докладною інструкцією в своєму Instagram поділилася Єлизавета Глінська, відомий кондитер і переможниця кулінарного шоу "МастерШеф".

Ренет Симиренка

Яблука Симиренка
Яблука Симиренка
Фото: Depositphotos

Просто створені для випічки. Насичений винно-солодкий аромат і приємна на смак кислинка зберігаються навіть при тривалому випіканні, що дозволить втілити в життя всі улюблені страви. Часто вживаються для приготування варення, джемів, начинок.

Голден Делішес

Яблука голден
Яблука голден
Фото: Pixabay

Досить великі яблука жовтувато-зеленого відтінку, які легко зустріти практично в кожному супермаркеті. Цей сорт яблук є одним із символів Західній Вірджинії (США) і в стиглому вигляді має м'яку, солодку текстуру.

Бажано готувати такі яблука недовго, щоб ваші авторські десерти встигли просочитися їх ароматом, але самі яблука не втратили форму.

Гала

Яблука Гала
Яблука Гала
Фото: Pixabay

Багато десертів можна готувати з цими яблуками. Вони менш популярні, але ідеально підходять не тільки для випічки, але і для приготування різних джемів, напоїв та варення. Завдяки незвичайному карамельного присмаку і хрусткій скоринці вони зберігають форму і наповнюють ваші десерти ароматами.

Джонатан (Зимове червоне)

Яблука Джонатан
Яблука Джонатан
Фото: Depositphotos

Це сорт яблук середнього розміру з ніжним червонуватим забарвленням. Їх називають "класикою жанру" для приготування пирогів. Ці яблука в міру соковиті, хрусткі і з легким кислуватим смаком.

Антонівка

Фото: Depositphotos

"Народний" сорт яблук, але, незважаючи на свою простоту, користується попитом. Плоди мають характерний кислий смак, служать відмінною начинкою для шарлотки, як і Джонатан.

Дивіться відео, як приготувати яблучний сидр:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яблучного пирога з листкового тіста, а також писали, як приготувати яблучний крамбл.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти