I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Оливкова або соняшникова: на якій олії краще готувати

Дізнайтеся, яка олія підходить для смаження

Соняшникова, оливкова, кукурудзяна, рапсова, олія з виноградних кісточок – прилавки магазинів вражають багатством вибору. Але які олії найкраще додавати в їжу? Про це розповіла відомий дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram.

Як вибрати найкориснішу олію

Реклама

На оливковом масле рекомендуется готовить, при его нагревании образуется меньше канцерогенов
На оливковом масле рекомендуется готовить, при его нагревании образуется меньше канцерогенов

Високі температури руйнують корисні жирні кислоти, тому краще готувати взагалі без олії – тушкувати з додаванням води або бульйону, запікати у фользі, використовувати пароварку.⁣⁣ Але іноді ми все-таки готуємо на олії. Тому при приготуванні на вогні Світлана Фус рекомендує використовувати тільки рафіновані олії з високою температурою диміння. Наприклад, оливкову.

Як правильно зберігати олію

Реклама

Дієтолог Світлана Фус
Дієтолог Світлана Фус

Купувати і зберігати олію краще в пляшках з темного скла, бо корисні жири руйнуються під впливом світла. ⁣⁣⠀

Читайте також:

Реклама

Особливо тендітні жирні кислоти в лляній олії і насінні льону – вони руйнуються навіть при контакті з киснем, тому їх краще зберігати подалі від високої температури, повітря і світла.⁣⁣ ⠀
⁣⁣⠀
Чому смажених страв повинно бути менше в раціоні

Смажена їжа містить канцерогени
Смажена їжа містить канцерогени

  • Перша причина – жирність. Смажать традиційно на олії або тваринному жирі. Відповідно, смажена страва містить більше жиру, ніж варена. Процес смаження змінює якість їжі і в рази збільшує її калорійність, з'являється надлишок жиру в їжі. Що ми можемо робити? Найпростіше і найрадикальніше – використовувати інші способи приготування їжі.⁣⁣ ⠀
  • Пункт другий: обвуглювання. Смачна хрустка скоринка має дуже низьку поживну цінність. Чим сильніше засмажена і товстіша скоринка, тим менше білка засвоїть ваш організм з такої їжі. Неприємно і некорисно.⁣⁣ ⠀
  • Пункт третій, ключовий: канцерогени. Канцерогенні речовини, які можуть утворюватися з жиру при смаженні, дійсно дуже отруйні. Як вони з'являються? У кожного жиру/олії своя "точка диміння". Це температура, при якій олія в буквальному сенсі димить. Напевно, ви бачили це на власні очі. Саме після точки диміння в жирі лавиноподібно утворюються канцерогени.

Дивіться відео, як вибрати оливкову олію:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисна оливкова олія, а також повідомляли, як правильно вибрати вершкове масло.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти