Страви з грудки і чорносливу готуються швидко і просто, але таке смакове поєднання не залишить вас байдужими. Ми пропонуємо зробити кишеньки з курячого філе з чорносливом, горіхами і мандаринами в духовці. Вони чудово поєднуються з будь-якими гарнірами.
Дивіться відео, як приготувати курячі мафіни:
Куряче філе з чорносливом і горіхами
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 173 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Черствий хліб, порваний на шматочки – 2 товстих скибочки
- Сік мандариновий – 80 мл
- Терта цедра двох мандаринів
- Подрібнена петрушка – 1 ст. л.
- Горіхи волоські, нарізані – 45 г
- Чорнослив, нарізаний – 45 г
- М'яке вершкове масло – 20 г
- Сіль, перець – за смаком
- Філе курячих грудок – 4 шт.
- Олія – 1 ст. л.
- Бульйон курячий або овочевий – 250 мл
- Чебрець – 4 гілочки
Спосіб приготування:
- Духовку розігрійте до 180 ° С.
- Хліб замочіть в мандариновому соку, потім відіжміть зайву рідину.
- Змішайте хлібну масу з тертої цедрою двох мандаринів, крупно порубаними горіхами і чорносливом, дрібно нарізаною петрушкою і розм'якшеним вершковим маслом.
- На кожному курячому філе зробіть надріз гострим ножем, щоб вийшла кишенька. Натріть сіллю і перцем.
- Заповніть філе начинкою, краї скріпіть зубочистками.
- На сковороді розігрійте столову олії. Обсмажте грудки з двох сторін до рум'яної скоринки, приблизно по три хвилини з кожного боку.
- Перекладіть у форму для запікання. Залийте курячим або овочевим бульйоном. Додайте чебрець. Запікайте в розігрітій до 180 °С духовці 30 хвилин.
Як подавати курячі кишеньки
Запечену курку можна подати разом зі свіжими або запеченими овочами, рисом, кускус, булгуром або картопляним пюре.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом плову з куркою в мультиварці . "Сьогодні" також писали, як зробити триколірний террін з курячого філе .