Спочатку жульєном у французькій кухні називалося не конкретне блюдо, а спосіб нарізки продуктів для салатів, супів і соусів – соломкою. А ось у нас жульєном зазвичай називають гарячу закуску з грибів, курки або риби.
Дивіться відео, як вибрати свіжі шампіньйони:
Ми радимо зробити жульєн з червоною рибою, печерицями та сиром. Він виходить дуже ситним і смачним.
Жюльєн з рибою і грибами
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 142 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Філе червоної риби – 300 г
- Цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина
- Печериці – 300 г
- Вершки 10% – 350 мл
- Сир твердий – 100 г
- Борошно – 1 ст.л.
- Олія
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Філе промити і обсушити, видалити кісточки і нарізати кубиками. Сир натерти на тертці.
- Цибулину розрізати на чотири частини і нашаткувати. Гриби – навпіл і нарізати тонкими пластинками.
- Гриби відправити на розігріту суху сковороду. Свіжі печериці виділяють багато рідини, тому почекайте, поки вона випарується, і тільки потім додайте олію.
- Обсмажувати декілька хвилин, потім зняти гриби зі сковороди.
- Цибулю обсмажити до м'якості на олії. Можна додати невеликий шматочок вершкового масла.
- Повернути гриби на сковороду до цибулі, додати рибу, обсмажувати декілька хвилин. Посипати борошном, посолити, поперчити і перемішати.
- Влити вершки і готувати, помішуючи, поки соус не загусне.
- Розкласти жюльен по кокотницях, посипати натертим сиром.
- Поставити в розігріту до 200 ºС духовку і запікати близько 10 хвилин.
Корисна порада
Ви можете використовувати будь-яку червону рибу: форель, сьомгу, горбушу. Головне, щоб вона була без шкіри і кісток.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом жульєну в булочках . "Сьогодні" також розповідали, як зробити м'ясний жюльєн з картоплею .