Прилавки ринків і супермаркетів пропонують сотні сортів яблук. Як же вибрати найсмачніше і найкорисніше ?
Фахівці кажуть, що навіть якщо яблука оброблялися від шкідників, в цьому нічого страшного для здоров'я немає, за умови, якщо добре мити яблука і їсти їх в невеликій кількості.
Яблуко може виявитися небезпечним для людей із сезонною алергією на цвітіння. В цьому випадку навіть один плід може загрожувати життю. Але якщо алергії немає, негативні реакції можуть викликати яблука, оброблені хімікатами для тривалого зберігання і перевезення. Такі фрукти видно відразу: вони ідеальної форми і прямо засліплюють своїм блиском.
Одна з найнебезпечніших речовин – дифеніл. Він знищує всі види грибків, але його важко змити з поверхні плоду навіть гарячою водою з милом. Безпечніше обробка воском, особливо якщо він бджолиний або пальмовий. Але є і яблука, які блищать самі по собі. Але на око зрозуміти, чим саме оброблено яблуко, дуже складно.
Натуральним і корисним може бути і ідеальне на вигляд яблуко . Щоб вибрати саме таке, звертайте увагу на такі пункти.
Ідеальне яблуко:
- Не менше 6 см в діаметрі;
- Без пошкоджень від шкідників;
- Ціле, чисте, міцне;
- Без неприємного запаху;
- Без нальоту;
- З сухою поверхнею;
- Без зморшок і плям;
- Не легше 90 г.
А якщо яблука зіпсувалися – теж не проблема. З них можна робити соки, компоти, сушити і додавати в пироги. А в такому вигляді їх можна навіть алергікам.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які заготовки можна зробити з яблук . "Сьогодні" також ділилися рецептом яблучних мафінів .