I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Від повидла до мармеладу – 5 ідей заготівель з яблук

З урожаєм яблук можна справитися по-різному: спекти шарлотку, зварити компот, замочити їх, зробити мармелад або приготувати варення на зиму. Щоб заготівлі були ароматними, беріть міцні соковиті яблука
Кращі заготівель з яблук на зиму
Кращі заготівель з яблук на зиму

Середина серпня – пік заготівель з яблук. Саме цього періоду вони максимально соковиті. Якщо любите десерти з яблуками, то зараз це їхній час. Хочете, щоб узимку був яблучний сік, варення або повидло, обов'язково скористайтеся цими рецептами. У цьому матеріалі дізнаєтеся, як вигідно зібратися на пікнік.

Яблучне варення дольками

Яблучне варення дольками
Яблучне варення дольками

Реклама

Інгредієнти

  • 1 кг яблук
  • 600 г цукру

Спосіб приготування

  1. Яблука помити, видалити серцевину і порізати тонкими дольками. Укласти в каструлі шарами, рівномірно посипаючи кожен шар цукром. Залишити яблука на ніч під кришкою.
  2. Вранці поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити п'ять хвилин, не помішуючи. Зняти з вогню, накрити кришкою і залишити каструлю на плиті.
  3. Увечері знову поварити п'ять хвилин, не помішуючи. Залишити каструлю на ніч на плиті.
  4. Вранці повторити процедуру, залишивши яблука на вогні 10 хвилин. Сироп загусне, а яблука стануть прозорими.
  5. Гаряче варення розлити в гарячі стерилізовані банки, закрутити. Охолоджувати варення за кімнатної температури, зберігати можна рік.

Читайте також:

Реклама

Яблучне повидло

Яблучне повидло
Яблучне повидло

Інгредієнти

  • 1 кг яблук
  • 700 г цукру
  • 120 мл води

Спосіб приготування

Реклама
  1. Перебрати яблука. Добре вимити й обсушити.
  2. Розрізати на четвертинки і видалити серцевину. Викласти в каструлю і додати воду.
  3. Варити на середньому вогні, помішуючи до м'якості яблук, приблизно 10-12 хвилин.
  4. Остудити і перетерти через дрібне металеве сито.
  5. Перелити в каструлю. Додати цукор і перемішати.
  6. Поставити варити до закипання. Зняти піну і варити на повільному вогні ще 10-15 хвилин.
  7. Готове повидло розлити по чистих баночках. Закрити кришками.

Компот з яблук на зиму

Компот з яблук на зиму
Компот з яблук на зиму

Інгредієнти

  • Міцні яблука кислих сортів
  • По 300 г цукру на кожну трилітрову банку

Спосіб приготування

  1. Вимити яблука, нарізати середніми шматочками. Заповнити стерилізовані банки яблуками приблизно на третину об'єму.
  2. Залити банки окропом до верху. Прикрити стерилізованими кришками.
  3. Злити воду в каструлю, додати цукор і довести до кипіння. Варити 3 хвилини.
  4. Залити сироп у банки з яблуками. Закатати банки стерилізованими кришками, перевернути догори дном. Укутати і залишити до повного охолодження.

Читайте також:

Яблучний мармелад у мультиварці

Яблучний мармелад у мультиварці
Яблучний мармелад у мультиварці

Інгредієнти

  • 1 кг антонівки
  • 500 г цукру
  • 1/2 ч. л. меленої кориці
  • 1 ст. л. лимонного соку

Спосіб приготування

  1. Яблука вимити, обсушити, вирізати серцевину. Шкірку залишити.
  2. Нарізати яблука дольками і викласти в чашу мультиварки.
  3. Увімкнути програму "Тушкування" на 55 хвилин. Потім гарячу фруктову масу викласти в скляний посуд і подрібнити занурювальним блендером до стану пюре.
  4. Після вимкнення програми гарячу масу викласти в скляний посуд і пробити занурювальним блендером до стану пюре.
  5. Повернути масу в чашу мультиварки, увімкнути програму "Тушкування" на 40 хвилин. Потім додати цукор, мелену корицю і сік лимона. Перемішати.
  6. Готувати ще 1,5 години. Зрідка треба помішувати, насамперед останні півгодини.
  7. Провести лопаткою по пюре. Якщо від лопатки залишається борозенка, то мармелад готовий.
  8. Викласти яблучний мармелад у силіконові формочки і залишити на ніч, щоб він застиг.
  9. Готовий десерт обваляти в цукрі.

Мочені яблука в бочці

Мочені яблука
Мочені яблука

Інгредієнти

  • 15 вишневого листя
  • 200 г цукру
  • 5 кг антонівки
  • 15 смородинового листя
  • 50 г солі
  • 200 житнього борошна

Спосіб приготування

  1. Дерев'яний бочонок промити і обшпарити окропом. Яблука ретельно вимити. На дно бочки укласти частину вишневого і смородинового листя, зверху щільно розмістити шар яблук, потім знову листя. Заповнити весь бочонок.
  2. У 5 л теплої води розчинити цукор і сіль, додати житнє борошно. Розмішати і остудити.
  3. Залити яблука розсолом, верхній шар яблук прикрити листям, зверху помістити дерев'яне коло з гнітом і поставити в холодне місце.
  4. Щодня знімати піну і за необхідності додавати свіжий розсіл. Яблука будуть готові за 30 днів.

Як замаринувати огірки експрес-методом і приготувати з них салат – дізнатися з відео.

Якщо готуєтеся до Яблучного Спаса, то кращі рецепти випічки зібрані тут.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти