Класичний "Цезар" готують з салатного листя з особливою заправкою і сухариками. Його доповнюють різними гарнірами: курячим філе, креветками або рибою. Ми радимо приготувати "Цезар" з слабосоленим лососем – це один з найбільш вдалих варіантів.
Дивіться відео, як приготувати "Цезар" з куркою гриль:
Салат "Цезар" з лососем
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 149 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Салат айсберг
- Малосольний лосось
- Помідори черрі
- Часникові сухарики з білого хліба
- Тертий пармезан
- Салатна заправка "Цезар"
Для заправки (на 500 мл соусу):
- 500 мл домашнього майонезу
- 30 г анчоусів (можна замінити оселедцем)
- 10 г каперсів
- 1 ч.л. гірчиці
- Трохи часнику або зелені
Спосіб приготування:
- Спочатку зробити соус: подрібнити в блендері анчоуси і каперси, змішати з гірчицею і майонезом.
- Салат розібрати на листя і нарвати руками на невеликі шматочки. Рибу нарізати довільними скибочками. Кілька тонких довгих шматочків залишити для прикраси (згорнути в "трояндочки").
- Помідори розрізати на чотири частини.
- Змішати салатні листя, рибу і помідори з заправкою на смак, викласти на тарілку. Додати сухарики і посипати тертим сиром.
Як подавати салат
Тарілку можна прикрасити половинками помідорів-чері, "трояндочками" з риби, маслинами і шматочками лимона.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячий салат з ананасами і грибами. "Сьогодні" також ділилися рецептом ролу з салатом "Цезар".