Глег – це гарячий святковий напій родом зі Скандинавії, дуже схожий на глінтвейн. У класичному варіанті його готують з родзинками, мигдалем, корицею, гвоздикою і фруктами.
Дивіться відео, як приготувати домашній збитень:
Ми поділимося рецептом білого глега з яблучним соком і прянощами. Такий напій відмінно зігріває в холодні дні.
Глегг з білого вина
Час приготування:
- 15 хвилин + час на охолодження
Калорійність:
- 164 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 паличка кориці
- 0,5 стручка ванілі
- 2-3 зірочки бадьяна
- 6 коробочок кардамону
- 8 бутонів гвоздики
- 80 г дрібного цукру
- 100 мл яблучного соку
- 1 пляшка сухого білого вина
Спосіб приготування:
- Помістити всі інгредієнти в каструлю і довести до кипіння.
- Зменшити вогонь до мінімуму і томити близько 10 хвилин. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати охолонути годину (або залишити на ніч).
- Процідити рідину в пляшку, що щільно закривається. Зберігати в холодильнику.
- Для подачі підігріти вино разом з пряним яблучним соком, не доводячи до кипіння.
- Перелити напій у жароміцні склянки і відразу ж подавати.
На замітку
Часто цей напій вариться не з вина, а з смородинового соку, або розбавляється ним, щоб зменшити або виключити алкоголь. У Швеції до глегу подають імбирні пряники.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати справжній грог . "Сьогодні" також писали, як зробити подарункову суміш для глінтвейну .