Зима – головний сезон мандаринів . Але якщо вам попалися не дуже солодкі фрукти, зваріть з них компот з додаванням яблук. Такий напій буде до смаку всій родині.
Дивіться відео, як зробити компот з мандаринів з розмарином і м'ятою:
Компот з яблук і мандаринів
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 46 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 3 великих яблука
- 6 мандаринів
- 100 г цукру або за смаком
- 5 л води
Спосіб приготування:
- Почистити мандарини і розібрати їх на часточки.
- Яблука розрізати на четвертинки, видалити хвостики і насіння. Шкірку зберегти – в ній багато вітамінів.
- Залити фрукти водою і довести до кипіння.
- Зменшити вогонь, засипати цукор, перемішати і варити під кришкою приблизно 20 хвилин.
- Компот остудити, процідити.
Корисна порада
Яблука в рецепті можна замінити грушами, а мандарини – апельсинами. Крім цього, в напій можна додати жменю журавлини.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати желе з компоту . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати лукум з мандаринів .