Сезон застуди та грипу вже на носі. Але не бійтеся! Ірландія може похвалитися традиційним ліками від горезвісних зимових вірусів. Звичайно, ірландська відповідь на озноб і жар – це не що інше, як зігріваючий грог з віскі.
Дивіться відео, як правильно пити глінтвейн для зігріву:
Він готується з додаванням спецій, коричневого цукру і лимона.
Грог з віскі і прянощами: класичний рецепт
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 45 мл віскі
- 2 ч.л. коричневого цукру
- 1 скибочка лимона
- 6-8 цілих гвоздик
- 150-180 мл окропу гарячої води
Спосіб приготування:
- Візьміть скибочку лимона і розріжте його на два півкола. Вставте в кожен по 3-4 гвоздики.
- Налийте в жароміцний стакан кип'яток і відразу вилийте. Це потрібно, щоб прогріти посуд.
- Покладіть чайну ложку в стакан. Додайте віскі і коричневий цукор. Додайте підготовлені скибочки лимона.
- Налийте в склянку окріп. Обережно перемішайте, щоб цукор розчинився.
- Дістаньте ложку і подавайте грог з віскі гарячим.
Що таке грог
У самому ранньому втіленні грог був просто сумішшю гарячої води і рому з невеликою кількістю спецій. Його вважають напоєм англійських моряків, які придумали нагрівати цей коктейль і додавати в нього чайну заварку, мед, цукор і лимон. Іноді ром замінюють лимонної горілкою або коньяком. Протягом багатьох років грог зазнав безліч змін, і в наші подається помірно теплим і навіть холодним.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальний глінтвейн від Джеймі Олівера . "Сегодня" також назвали десять причин включити глінтвейн в своє осіннє меню .