Смачний, ароматний глінтвейн поліпшить настрій і зігріє холодним зимовим вечором. Ми підготували для вас простий, але незвичайний рецепт цього напою – з журавлиною і фруктами. Ви можете використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди.
Дивіться відео, як правильно пити глінтвейн:
Журавлинний глінтвейн з фруктами
Час приготування:
- 25 хвилин
Калорійність:
- 137 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Яблуко – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор – 30 г
- Палички кориці, гвоздика і бадьян – за смаком
- Журавлина – 125 г
- Червоне сухе вино – 750 мл
- Мед – за смаком
Спосіб приготування:
- Яблуко помийте, за бажанням почистіть і наріжте кубиками. Складіть в сотейник.
- Зніміть з апельсина цедру за допомогою спеціального ножа або овочечистки. Наріжте кубиками і додайте до яблука.
- Поставте сотейник на вогонь, додайте цукор, прянощі, журавлину і залийте вином.
- Як тільки з'явиться пар, знімайте глінтвейн з вогню. Пам'ятайте, що напій не можна кип'ятити.
- Додайте мед за смаком, накрийте кришкою і дайте настоятися 10 хвилин.
Як подавати глінтвейн
Процідіть і вилийте напій у жароміцні келихи. За бажанням додайте цілі спеції, шматочки фруктів або ягоди журавлини.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати гарячий фруктовий пунш . "Сьогодні" також писали, як зробити грог з віскі і прянощами.