Желе з шампанського з ягодами – легкий, по-справжньому літній десерт, який стане чудовим завершенням святкової вечері.
Найважливіше в приготуванні желе – добре розчинити желатин. Ну і звичайно, вибрати солодку малину і якісне шампанське.
⠀
Желе з шампанського з малиною
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 74 ккал на 100 г
Складові:
- 1 пляшка рожевого шампанського
- 2 упаковки порошкового желатину
- 2 ч. л. цукрової пудри
- Малина
Спосіб приготування:
- Насипати желатин в сотейник, залити невеликою кількістю шампанського і залишити на 5 хвилин.
- Поставити сотейник на маленький вогонь і нагріти, постійно помішуючи, до повного розчинення. Не кип'ятити.
- Прибрати з плити, трохи остудити і перелити в стакан з носиком.
- Перелити шампанське з пляшки у велику миску. Постійно помішуючи, влити желейну суміш.
- За допомогою ополоника розлити по формах або келихах, додати обсипані цукровою пудрою ягоди і поставити в холодильник до повного застигання.
- Перед подачею прикрасити желе свіжою малиною і листочками м'яти.
Корисна порада
Ви можете додати в гаряче шампанське з желатином мед або цукор за смаком.
Дивіться відео, як вибрати якісне шампанське:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом желе з шампанським і полуницею від Лізи Глінської, а також розповідали, як зробити кавунове желе .